Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: UNPR acuză administraţia Târgoviştei că pierde proiectul de modernizare a şoselei de centură

DÂMBOVIŢA: UNPR acuză administraţia Târgoviştei că pierde proiectul de modernizare a şoselei de centură 

sebi marin - cristi stan

Sebi Marin, preşedintele UNPR Târgovişte, a tras un semnal de alarmă cu privire la proiectul de reabilitare al şoselei de centură a municipiului. În opinia liderului UNPR-ist, acest obiectiv de importanţă vitală pentru Târgovişte are mici şanse de a fi finalizat „aşa cum se lăuda în urmă cu 5 luni, viceprimarul cu atribuţii de primar interimar, Cristi Stan”.

Afirmă Sebi Marin că riscurile pentru ca acest proiect să rămână de izbelişte sunt enorme şi că cei care vor trebui să suporte eventualele corecţii financiare suntem noi toţi, târgoviştenii plătitori de taxe şi impozite.

„Din datele făcute publice, la acest moment, proiectul nu a trecut de 35 de procente ca realizare fizică.Teoretic, mai sunt doar patru luni până la data la care ar trebui să fie gata”, conchide liderul UNPR Târgovişte. Afirmă Sebi Marin că Primăria Târgovişte a permis constructorului actual „să piardă vremea punând borduri, din luna iunie şi până acum, în condiţiile în care proiectul presupunea printre altele reţea de canalizare pe toată lungimea centurii, construcţia dublă a podului de la Teiş şi reabilitarea podului peste calea ferată din zona COS Târgovişte”.

Sebi Marin a fost deranjat de o replică a primarului interimar care, la o întâlnire cu presa în care s-a vorbit despre modul în care se lucrează la PIDU-ri, i-a numit pe constructori „handicapaţi psihic”.

Preşedintele UNPR Târgovişte crede că responsabilitatea nu trebuie aruncată pe simplii muncitori ” pe care îi jigneşte în mod grosolan şi iresponsabil, numindu-i handicapaţi psihic”.

Sebi Marin este de părere că primarul ar trebui să ia atitudine împotriva firmelor, a diriginţilor de şantier, a managerilor de proiect şi a altor responsabili, mulţi dintre ei fiindu-i chiar subordonaţii. Poziţia preşedintele organizaţiei UNPR Târgovişte a fost una pertinentă dorind, de fapt, să atragă atenţia asupra unei probleme extrem de grave. În alte municipii reşedinţă de judeţ din ţară s-au construit zeci de kilometri de şosele de centură, ultramoderne şi cu multiple facilităţi. La noi nu se reuşeşte realizarea câtorva kilometri de drum ocolitor.

Primarul interimar Cristian Stan a răspuns acuzelor formulate de liderul UNPR, pasând responsabilitatea în curtea fostelor administraţii publice locale care nu s-au achitat de datoria pe care au avut-o faţă de cetăţeni, faţă de proiectele de dezvoltare finanţate din fonduri europene. Cristian Stan a narat povestea acestui proiect de insucces, al cărui contract de finanţare a fost semnat în 2009, contractul de execuţie încheiat în 2010 şi rezilierea în 2012.

Tânărul edil a precizat că s-a reluat licitaţia şi s-a semnat contractul cu o altă societate de construcţii, dar, din păcate, şi această nouă etapă se desfăşoară greoi, parcă fără rezultate vizibile. Cristi Stan crede că până la urmă şoseaua va fi definitivată. Este greu de crezut că până la sfârşitul acestui an. Oricum, administraţia locală a avansat ca termen final luna iulie 2016.

Adaugă un Comentariu

*