Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 18, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Ursul care bântuie prin localităţile din sudul judeţului a ajuns la Cornăţelu!

DÂMBOVIŢA: Ursul care bântuie prin localităţile din sudul judeţului a ajuns la Cornăţelu! 

urs prin sat

Marius Caraveţeanu, primarul oraşului Răcari, a vorbit astăzi despre ursul care bântuie de câteva săptămâni pe câmpurile şi pădurile de la şes, ba, din când în când, a fost reperat şi pe uliţele satelor. După ce a explorat teritoriul comunei Conţeşti şi al oraşului Răcari, Moş Martin se află acum pe la Cornăţelu, evident cu poliţia şi vânătorii după el!

Dacă intră în pădurea din zonă, va fi cu greu descoperit şi recuperat, fie viu, fie împuşcat. Pe la Răcari, ne-a spus Marius Caraveţeanu, ursul nu a produs stricăciuni, ci mai mult panică. Echipele mixte alcătuite din vânători, pădurari, poliţişti au făcut tot ceea ce au putut, în limitele prevăzute de lege, pentru a-l ţine pe urs departe de comunitate.

„S-a reuşit acest lucru chiar dacă modul de a acţiona, prin zgomote şi sunete de sirenă, a deranjat anumiţi locuitori. Au fost singurele posibilităţi legale pe care le-am avut la îndemână”, ne-a spus Marius Caraveţeanu.

Culmea, fiara nu a putut fi vânată la Conţeşti şi Răcari fiindcă, pe fondurile de vânătoare de aici, administrate de o asociaţie de vânătoare din Bucureşti, nu există cotă de vânat pentru urs. Ar fi fost bizar să existe, ştiindu-se că mamiferul trăieşte de când lumea în pădurile din zona montană.

„Vânătorul care ar fi împuşcat ursul la Conţeşti sau la Răcari ar fi fost pasibil de comiterea unei fapte penale”, a precizat primarul oraşului Răcari.

Consideră Marius Caraveţeanu că ar trebui mai multă aplecare pe acest subiect a celor din administraţia centrală. Nu trebuie aşteptat să se întâmple vreo tragedie. Este vorba de o situaţie unică, de excepţie, nemaiîntâlnită în ultima sută de ani. Să vezi că ursul de la munte, de la Pietroşiţa, ajunge să colinde pe la şes!

„Cred că ar trebui ca preşedintele Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, care este prefectul judeţului, să fie împuternicit de Ministerul Mediului, de Ministerul de Interne, să poată să decidă într-un anumit sens. Vă închipuiţi ce s-ar fi putut întâmpla dacă ursul se întâlnea cu cineva pe stradă”, a concluzionat Marius Caraveţeanu.

Adaugă un Comentariu

*