Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Va curge cu amenzi pe numele primarilor! Inventarierea terenurilor a rămas mult în urmă

DÂMBOVIŢA: Va curge cu amenzi pe numele primarilor! Inventarierea terenurilor a rămas mult în urmă 

asociatia comunelor

Subprefectul judeţului Dâmboviţa – Antonel Jîjîie le-a atras atenţia primarilor că sunt pasibili de amenzi, din cauza faptului că nu s-au implicat suficient în activitatea de inventariere a terenurilor, iar termenele limită impuse prin lege au fost demult depăşite. În încercarea de a-i sprijini, înainte de a trece la aplicarea de sancţiuni contravenţionale, Instituţia Prefectului va organiza întâlniri cu edilii, pentru a identifica şi soluţiona problemele care ţin procedura pe loc.

Potrivit primarilor, vinovaţii sunt în ograda Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

„Cadastristul angajat a lucrat în timp util, însă documentaţia a stat 3-4 luni la OCPI, iar dacă ţi-a dat-o şi înapoi pentru o virgulă, a mai stat alte 5 luni. Aşa s-au depăşit termenele. Rog să apăsăm un pic la acest for”, a punctat Ion Bătrânu – edilul comunei Comişani.

Fără a-l contrazice punctual pe şeful administraţiei de la Comişani, prefectul Ioan Marinescu a insistat asupra faptului că, în 90% din cazuri, vinovaţi de nerespectarea termenelor sunt primarii. Mulţi dintre aceştia îşi arată nepăsarea chiar şi atunci când sunt convocaţi pentru a discuta pe marginea greutăţilor pe care le întâmpină.

„Daţi-mi o mână de ajutor cu primarii care nu-şi dedică întreaga activitate pentru bunul mers al comunelor. Efectiv, nu înţeleg rolul primarului şi îngreunează şi activitatea Prefecturii. Poate constituiţi în cadrul Asociaţiei Comunelor din România un consiliu de îndrumare. Sunt probleme complicate şi există primari care nu răspund la niciun fel de convocare a Prefecturii”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Invitat la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România (ACOR), Filiala Dâmboviţa, Ion Toader – primarul comunei Cetăţeni şi preşedinte ACOR Argeş, a explicat că nu doar la Dâmboviţa sunt probleme cu procesul de inventariere a terenurilor, ci la nivel de ţară. Totul ar pleca de la teama edililor de a nu fi anchetaţi mai târziu.

„Primarii preferă să primească o amendă, decât să li se întocmească dosare penale pentru o semnătură pe care o dau. Efectiv, am ajuns ţinta tunurilor DNA”, a precizat Ion Toader.

Adaugă un Comentariu

*