Știri, Muntenia-Sud, România|marți, decembrie 10, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Vicepremierul Dragnea a inaugurat Centrul Multifuncţional pentru Adulţi cu Handicap de la Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Vicepremierul Dragnea a inaugurat Centrul Multifuncţional pentru Adulţi cu Handicap de la Târgovişte 

vizita liviu dragnea 9

Vicepremierul Liviu Dragnea – ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei a efectuat astăzi o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa. A doua în decurs de o lună! Liderul PSD a fost aşteptat la Corbii Mari, lângă Autostrada A1, de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu.

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi va genera dezvoltarea zonei

Prima oprire a vicepremierului a fost la Potlogi, unde a inspectat şantierul deschis la Complexul Muzeal Palatul Brâncovenesc, obiectiv aflat în lucrări de restaurare şi punere în valoare.

Împreună cu Liviu Dragnea, Adrian Ţuţuianu şi Victor Sanda – prefectul judeţului, s-a aflat şi Liviu Muşat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia, organism prin intermediul căruia au fost alocate fondurile europene nerambursabile folosite pentru investiţie.

„Este o lucrarea amplă, un proiect care, în opinia mea, poate deveni unul dintre cele mai frumoase obiective istorice și turistice românești finanțate prin POR. Lucrările se desfășoară în bune condiții. Am mers acolo pentru că nu doresc să particip doar la inaugurări; pe marile șantiere vreau să văd cum merg lucrurile încă din etapa de execuție, dacă sunt probleme tehnice, dacă sunt probleme de decontare”, a spus Liviu Dragnea.

Proiectul, cu o valoare totală de 40.795.151,20 lei (inclusiv TVA), vizează valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, crearea și modernizarea infrastructurilor conexe din zona Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, județul Dâmbovița.

vizita liviu dragnea 5

Dotări la standarde europene puse la dispoziţia adulţilor cu handicap

De la Potlogi s-a plecat la Târgovişte, unde vicepremierul a participat la inaugurarea Centrului Multifuncţional de Resurse şi Servicii pentru Adulţi cu Handicap Dâmboviţa. Proiectul a fost finanţat din fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013-Îmbunătăţirea Infrastructurii Sociale. Valoarea totală a proiectului a fost de 3.680.673 de lei, din care 2.440.953 de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Contractul de finanţare încheiat între ADR Sud Muntenia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa a vizat crearea unei infrastructuri moderne, eficace şi eficiente, cu dotări la standarde europene în domeniul serviciilor sociale din municipiul Târgovişte, destinat persoanelor adulte cu dizabilităţi din judeţul Dâmboviţa.

vizita liviu dragnea 10

În afară de serviciile oferite în prezent, Centrul Multifuncţional va oferi consiliere şi sprijin pentru integrarea socială a persoanelor cu boli psihice. Unitatea va dispune şi de un centru de recuperare şi reabilitare neuromotorie pentru persoanele cu handicap. Probabil din acest motiv nu au fost amenajate şi rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi! Ce-i drept, directoarea Cristiana Bucur a spus că beneficiarii vor intra prin curtea interioară, nu prin faţă şi, prin urmare, nu era nevoie de această facilitate şi la uşa principală.

Înainte de tăierea panglicii inaugurale şi vizitarea obiectivului, cei prezenţi au asistat la o slujbă de sfinţire oficiată de ÎPS Nifon – arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, împreună cu un sobor de preoţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu a prezentat celor prezenţi datele financiare ale acestei investiţii şi, evident, a mulţumit Guvernului pentru sprijinul acordat.

Vicepremierul Liviu Dragnea a mărturisit că a ţinut să participe la inaugurare în semn de solidaritate cu toţi românii care au nevoie de ajutor. Mai în glumă, mai în serios, Liviu Dragnea a spus că va rări vizitele în judeţul Dâmboviţa, întrucât a ajuns să vină aici mai des decât în Teleorman şi nu vrea să uite de unde a plecat!

vizita liviu dragnea 1

Fonduri pentru reabilitarea şcolilor din Tătărani şi Corneşti

La Consiliul Judeţean Dâmboviţa, vecepremierul Dragnea a semnat contractele de finanţare pentru reabilitarea a două şcoli din comunele Tătărani şi Corneşti, proiecte începute în anii 2007 şi 2008 şi apoi abandonate.

„Sunt sute de școli începute cu mulți ani înainte, lăsate în diverse faze de execuție, începute de toți miniștrii educației, încă din 2007. Sunt școli pentru care primarii nu mai sperau să primească finanțare. Pentru astfel de situații, am găsit soluția de a aloca, prin Programul Operațional Regional 2007-2013, un buget separat. Banii provin dintr-un transfer, operat la POR la începutul acestui an, cu această destinație, de la alte programe operaționale. Am preluat în finanțare, prin acest program, toate școlile pentru care la beneficiar figura primăria sau școala. Nu am putut prelua proiectele pentru care beneficiar al investiției era ministerul sau inspectoratul județean, pentru că acestea nu sunt eligibile pe POR. Ele vor intra în program în perioada 2014-2020”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea. 

Lucrările pentru reabilitarea Școlii generale din comuna Tătărani au o valoare totală de 659.401,17 lei, iar în cazul Școlii din Cornești, valoarea totală a proiectului este de 671.641,83 lei.

vizita liviu dragnea 11 vizita liviu dragnea 7 vizita liviu dragnea 6 vizita liviu dragnea 3 vizita liviu dragnea 4 vizita liviu dragnea 2 vizita liviu dragnea 8

 

Adaugă un Comentariu

*