Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIȚA: Viceprimarul de la Vârfuri este la un pas să-și piardă mandatul

DÂMBOVIȚA: Viceprimarul de la Vârfuri este la un pas să-și piardă mandatul 

ion chiranoiu viceprimar varfuri

Ion Chirănoiu a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Practic, edilul a deținut, simultan, în perioada 20 iunie – 30 august 2012, atât funcția de viceprimar al comunei Vârfuri, județul Dâmbovița, cât și calitatea de administrator al SC ALCHIRA COM SRL și SC DELO TRANS SRL.

Prin urmare, Ion Chirănoiu a încălcat dispozițiile Legii nr. 161/2003, art. 87, alin. (1), lit. c), d), f), potrivit cărora „funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu: calitatea de angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia; funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator la societăţile comerciale; funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”.

Potrivit legislației în vigoare, „persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Adaugă un Comentariu

*