Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Victor Ponta a băut apă sfinţită la Nucet, în prima zi a campaniei electorale

DÂMBOVIŢA: Victor Ponta a băut apă sfinţită la Nucet, în prima zi a campaniei electorale 

nucet 7

Marea sărbătoare Izvorul Tămăduirii a coincis anul acesta cu deschiderea campaniei pentru alegerile europarlamentare. Este deja o tradiţie ca oamenii politici să profite de astfel de momente de celebrare creştinească.

Astăzi, la Nucet, au venit peste zece mii de credincioşi, membri şi simpatizanţi PSD, pentru a participa la slujba ţinută la mânăstire, pentru a lua apă sfinţită, dar şi pentru a-l saluta pe premierul Victor Ponta.

A fost un spectacol grandios. Organizare ca la carte. Maşinile şi autobuzele care au transportat mulţimea din toate colţurile judeţului, dar şi din alte zone ale Munteniei, au fost parcate pe o distanţă de câţiva kilometri, până aproape de gară sau dincolo, spre râul Dâmboviţa.

nucet 1

Poliţiştii patrulau în zona barierei CFR, nemaidând voie autovehiculelor să se deplaseze spre inima satului. Oamenii parcau pe unde puteau, apoi o apucau pe jos spre mânăstire.

Şi anul acesta, PSD a fost partidul mentor al acestei sărbători religioase şi electorală, deşi nu s-a văzut niciun banner cu fotografia vreunui candidat la europarlamentare. Nu s-a scandat nimic cu iz electoral.

Strategie bună. Peste tot trona doar portretul locomotivei PSD, Victor Ponta. La ora 11:00, a descins la Nucet şi premierul.A fost întâmpinat de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, şi de primarul comunei Nucet, Luisa Bărboiu. Prezenţi în preajmă, parlamentari, şefi ai deconcentratelor şi primari.nucet 15

Pentru câteva minute, Victor Ponta a vizitat sediul primăriei, apoi a făcut o baie de mulţime pe câteva sute de metri, traseul de la primărie până la Sfânta Mănăstire. Din mulţime se mai auzea sporadic,”Ponta Preşedinte! Salvaţi ţara de la sărăcie! Vrem să avem pensii mai mari!”.

Reprezentanţii mediei bucureştene, sosiţi cu duiumul, nu de puţine ori, au intrat în conflicte uşoare datorită acesului la informaţie. Ceva de genul care pe care. Au fost situaţii în care cameramanii, absorbiţi de meserie, au dat peste oameni. La un moment dat, un operator-imegine, din prea multă abnegaţie, era să arunce de pe nişte trepte o tânără cu un copilaş în braţe. Prea multă agresivitate generată de concurenţa dintre televiziuni. Oamenii spuneau că niciodată nu a mai fost la Nucet atâta val de popor, mulţime de politicieni şi presă.

nucet 3

La porţile mănăstireşti, Victor Ponta a fost întâmpinat cu pâine şi sare dar şi cu ouă roşii şi cozonac. La slujba religioasă oficiată de ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, au asistat smeriţi toţi politicienii prezenţi. Ministrul Rovana Plumb, în semn de pioşenie, şi-a pus pe cap o maramă. La un moment dat, Rovana Plumb s-a dus discret şi a sărutat icoana Maicii Domnului. Exemplul i-a fost urmat de două dintre eurocandidatele prezente.

După consumarea actului liturgic, ÎPS Nifon a transmis un mesaj tuturor celor veniţi la marea sărbătoare şi a salutat prezenţa premierului şi a celorlalţi demnitari la Nucet, de Izvorul Tămăduirii.

nucet 4

Au fost şi clipe negustate de dreptcredincioşi, care erau nemulţumiţi că, din cauza politicienilor şi a abundenţei de jurnalişti, nu au mai putut trăi aşa cum se cuvine ritualul religios. Spre altarul bisericii nu se mai vedeau decât lămpi şi îmbulzeală de camere de luat vederi.

Marii absenţi de la Nucet au fost principalii ctitori, cei care s-au zbătut pentru reconstrucţia Sfintei Mănăstiri: deputatul Ion Stan şi fostul director general RNP Ion Dumitru. Nu l-am văzut nici pe fostul preşedinte al Consiliului judeţean, Gheorghe Ana.

Din câmd în când, cei din biserică mai aruncau câte un ochi la candelabrele de care erau agăţate etichete cu numele familiei lui Ion Stan, care le donase.

nucet 8

A urmat procesiunea către Fântâna de Leac, cum numesc localnicii izvorul din pădure. Din nou s-au auzit aplauze, mesaje de genul „Ponta preşedinte! Trăiască Ponta”. Între timp, la Nucet a sosit şi Andrei Plumb, preşedintele Asociaţiei Împreună pentru Dâmboviţa. La fântâna din pădure s-a alăturat premierului Ponta şi echipa PNL Dâmboviţa, condusă de preşedintele Mihai Volintiru.

nucet 10

Vizita lui Victor Ponta la Nucet s-a încheiat pe scena amplasată în curtea şcolii, unde a urcat împreună cu Adrian Ţuţuianu şi cu primăriţa Luisa Bărboiu. Eurocandidaţii au lipsit de la aceste momente. Totul a fost bine gândit. Şi, parcă bine au făcut. De unde şi vorba, forţa o dau şefii.

Primul la discurs a fost Adrian Ţuţuianu. Scurt şi la obiect. Fără nicio conotaţie electorală.

„Mă bucur că aţi venit astăzi alături de noi. Este o sărbătoare mare a creştinătăţii şi, în acelaşi timp, ziua comunei Nucet. Este o mare bucurie pentru mine că aţi fost lângă noi, domnule preşedinte Victor Ponta”, a spus cu emoţie Ţuţuianu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Victor Ponta şi-a început alocuţiunea în nuanţe sensibile.

„Vă spun, că într-adevăr Dumnezeu ţine cu oamenii buni. Uite, astăzi, a mai oprit din ploaie şi putem să fim cu toţii la sărbătoarea comunei. Vreau să mulţumesc doamnei primar pentru primirea făcută, să-i mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, şi tuturor celor care astăzi aţi fost aici. Să îi mulţumesc Înaltpresfinţiiei sale Nifon, care ne-a primit cu inima deschisă şi care mi-a zis un singur lucru: Să am sufletul bun şi mintea sănătoasă. Cred că are dreptate. Vreau şi cred că, împreună cu dumneavoastră, avem foare multe lucruri bune de îndreptat în Dâmboviţa şi în ţară. Vă spun că îmi doresc să am numai gânduri bune, să am mintea sănătoasă, pentru că este important pentru un conducător de ţară să aibă mintea sănătoasă şi să se gândească de fiecare dată la ce face mai bine pentru dumneavoastră. Să fiţi sănătoşi! Să fim uniţi când trecem peste vremurile grele!”, a spus Ponta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Primul ministru a primit din partea primăriţei de la Nucet un superb coş cu flori pe care să-l ducă soţiei sale, Daciana, care a lipsit astăzi, deşi este candidat la europarlamentare. Luisa Bărboi, în aplauzele mulţimii, i-a urat premierului mult succes pentru funcţia de preşedinte al României.

„Sunt convinsă că Victor Ponta va ajunge preşedintele României”, a exclamat, sigură pe ce spune, primăriţa Nucetului.

De aici, Victor Ponta a plecat spre Mehedinţi. Nucetenii au rămas să petreacă până târziu. Politicienii locali şi câţiva demnitari au mai tăifăsit cu ÎPS Nifon, la umbra mânăstirii, la un pahar cu vin din colecţia de soi a aşezământului monahal.

VEZI MAI MULTE FOTOGRAFII AICI

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Victor Ponta a băut apă sfinţită la Nucet, în prima zi a campaniei electorale

  1. moshu49

    les jeux sont faits: cu popii bugetofagi din prima zi de campanie, că doar pentru ce sînt plătiţi, n’aşa?
    iar de v-aţi tămăduit bine nu uitaţi famiglia şi votaţi PSD, astfel ca în noiembrie să avem marea revoluţie socialistă din octombrie în direct cu Кирилл cu tot! :(

     

Adaugă un Comentariu

*