Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 28, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIȚA: Victor Ponta, la pupat de moaște la Târgoviște

DÂMBOVIȚA: Victor Ponta, la pupat de moaște la Târgoviște 

nifoniada 4

Manifestările dedicate Sărbătoririi Sfântului Nifon la această oră sunt încheiate. Enoriaşii, după ce au sărutat Moaştele Sfântului au plecat transpiraţi, obosiţi spre zona de îmbarcare în autobuze iar invitaţii de marcă, politicieni, şefi de partide şi instituţii, oameni de afaceri apropiaţi bisericii, au purces spre festinul organizat în saloanele Arhiepiscopiei.Sursele noastre ne-au spus că bucatele şi vinurile sunt dintre cele mai alese. Aşa cum se cade să fie la masa stăpânilor.

La ora 11:00, a sosit premierul Victor Ponta. Era însoţit de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmbovița, Adrian Ţuţuianu.

nifoniada 7

Evident, din alaiul premierului nu au lipsit deputaţii Ionuţ Săvoiu, Radu Popa, Stanciu Zisu, Carmen Ileana Moldovan, Georgică Dumitru şi senatorul Leonardo Badea. La marea sărbătoare a venit discret, retras, politicos şi preşedintele CSM, Adrian Bordea, care nu a rămas până la final şi nici nu s-a întreţinut cu politicienii. Marii absenţi: ministrul Muncii, Rovana Plumb, senatorul Valentin Calcan, deputatul Ion Stan, preşedintele PNL – Mihai Volintiru. Primari puţini la acest eveniment! Probabil edilii au rămas să se ocupe de treburile comunităţilor.

Bunul mers al vizitei înalţilor demnitari a fost supravegheat atent de Poliţie şi Jandarmerie, dar şi de SRI şi SPP.

Pe aleile parcului se plimba scrutând mulţimea însăşi directorul SPP, generalul Lucian Pahonţu. Spaţiul de sub copertina amenajată pentru oficiali a fost neîncăpător. Unii mai mici în funcţii au coborât discret, lăsând loc şefilor.

nifoniada 14

Nu putem trece cu vederea prezenţa primarului interimar al Târgoviştei, Ciprian Prisăcaru, a viceprimarul Cristian Stan, a deputatului Iulian Vladu, a preşedintele PMP –  Adrian Rădulescu, a directorului Direcţiei Silvice Dâmboviţa – Costel Preda.

S-a băut multă apă plată, dar caldă. Credincioşii veniţi, de voie şi de nevoie, de prin toate colţurile judeţului, au fost rezistenţi la caniculă. Nu s-au mai produs leşinuri din cauza temperaturilor ridicate.

Multă presă venită de la Bucureşti! Nu neapărat interesaţi de sărbătoare cât de vizita lui Ponta. Camerele de luat vederi ale televiziunilor din Capitală nu au fost decât puţin, pentru imagini de off, îndreptate spre slujbă. Vânatul de preţ a fost premierul.

Victor Ponta a renunţat la baia de mulţime pe care trebuia să o facă la sosire. Ar fi împietat sfânta slujbă.

nifoniada 10

Câţiva oameni, năduşiţi şi cu disperarea înşirată pe faţă, s-au repezit la premier pentru a-i împărtăşi din necazurile lor. „Ajutaţi-mă, domnule Ponta, îmi mor copiii de foame”, a strigat un cetăţean din Pucioasa printre barele gardului de protecţie. „Pensii mai mari, nu avem pe ce să ne luăm medicamente”, insistă o bătrână.

După ce şi-a prezentat mesajul, la încheiere, ÎPS Nifon Mihăiţă a înmânat elevilor olimpici premii din partea Arhiepiscopiei Târgoviştei. L-a avut ca ajutor în împărţirea diplomelor pe consilierul său de bază, Ionuţ Ghibanu.

Victor Ponta a mers să pupe moaştele, la fel şi Adrian Ţuţuianu şi restul oficialior. Înainte de a părăsi zona Mitropoliei, premierul a intrat pentru câteva minute în biserica metropolitană pentru o scurtă rugăciune cu uşile închise. Ofiţerii SPP nu au mai permis presei să intre.

A urmat o băiţă de mulţime, până la sediul PSD unde, neinspirat, la poartă, în soare, premierul Ponta a vorbit presei despre evenimentul tocmai consumat şi a răspuns ziariştilor interesaţi nu neapărat de cele sfinte ci de cele lumeşti care dor şi ne marchează existenţa pământeană.

nifoniada 1

Un creştin de printr-o comună dâmboviţeană se tot împingea în grupul de ziarişti, voia să îi ceară lui Victor Ponta să îi ajute pe ţărani. Un SPP-ist i-a intuit intenţia şi a încercat să-l convingă să renunţe, că nu este momentul. Omul a fost înmuiat până la urmă, de nepoţica sa care a venit în grabă şi i-a spus „Tataie, hai că pleacă autobuzul şi rămâi în târg”.

Apoi, cum am mai spus, prelaţii şi spuma politicii au plecat la agapa frăţească, jurnaliştii spre redacţii, să îmbrace prin imagini şi cuvinte evenimentul politico-creştin derulat astăzi la Târgovişte, iar mulţimea la autobuze. „Să ajung mai repede acasă, nu am pe nimeni în curte şi îmi mor orătăniile de sete. Doamne ajută că s-a terminat”, mărturisi drept o bătrânică, ce se urcă grăbit în autobuzul de Bucşani. Ca întotdeauna, la evenimente cu politicieni şi sărbători, sfârşitul este cel mai frumos.

nifoniada 12 nifoniada 13 nifoniada 11 nifoniada 10 nifoniada 5 nifoniada 6 nifoniada 2 Nifoniada 9 Nifoniada 8 nifoniada 3 victor ponta

Adaugă un Comentariu

*