Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Asta da promovare! Spectacolul Vlad Voievod Drăculea poate fi văzut acum pe DVD!

DÂMBOVIŢA: Asta da promovare! Spectacolul Vlad Voievod Drăculea poate fi văzut acum pe DVD! 

spectacol vlad tepes 4

În această seară, a fost lansat la Teatrul Municipal Tony Bulandra din Târgovişte filmul-spectacol „Vlad Voievod Drăculea”, realizat de trupa de cascadori „Lupii Albi”, la iniţiativa Primăriei Târgovişte şi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care au pus în scenă anul acesta, în luna iunie, prima ediţie a Festivalului Medieval Dracula.

„Pe alocuri, proiectul a fost contestat, însă, cred eu, pe nedrept. Spectacolul Vlad Voievod Drăculea a fost unul de excepţie. L-am promovat pe Vlad Ţepeş la el acasă şi orice alt decor nu poate fi mai bun decât cel natural. Mă plec în faţa celor care au muncit pentru reuşita acestui proiect”, a precizat Ciprian Prisăcaru – primarul interimar al municipiului Târgovişte.

film vlad tepes 2

Într-adevăr, au fost două luni de trudă, două luni petrecute efectiv pe… câmpul de luptă. Actori, cascadori, figuranţi. Au fost sute de ore de repetiţii, iar cei 70 de tineri selectaţi din rândul târgoviştenilor s-au dovedit a fi extrem de talentaţi, după cum s-a exprimat însuşi Vlad Ţepeş, alias Bogdan Jianu, actor şi regizor, omul prin mâinile căruia a trecut totul.

CITEŞTE ŞI: „Vlad Voievod Drăculea, un spectacol care a reînviat istoria la Târgovişte”

„S-a plecat de la o idee, pe parcurs au apărut emoţiile şi apoi s-a format o echipă. Toţi am simţit la fel şi de aici am început să construim. Din punct de vedere tehnic, filmul are foarte multe imperfecţiuni. Cu toate acestea, deşi este doar filmul unui spectacol, seamănă totuşi foarte mult cu un film adevărat. Cândva, dacă vor fi bani, îl vom face”, a declarat actorul Bogdan Jianu, după lansarea filmului-spectacol „Vlad Voievod Drăculea”.

film vlad tepes 1

Remarca a fost imediat completată de târgovişteanul Vlad Miriţă, cel care l-a interpretat pe boierul Corbea.

„Sunt într-adevăr şi foarte multe imperfecţiuni, însă eu cred că am reuşit să facem ceva frumos. Putea ieşi şi mai bine, dar era nevoie de foarte mulţi bani. Am compensat foarte mult prin sufletul pe care l-am pus. La spectacolul din iunie, Bogdan Jianu a ţinut totul în mână, nu doar rolul principal. După spectacolul din iunie, tot el s-a ocupat de montaj. Efectiv l-a «tocat» pe băiatul de la montaj timp de trei săptămâni şi jumătate. Acest film este un început de drum şi cred că este unul destul de bun”, a spus Vlad Miriţă.

Adaugă un Comentariu

*