Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Voineşteanul Constantin Ilinca a sărbătorit 100 de ani de viaţă! FOTO-VIDEO

DÂMBOVIŢA: Voineşteanul Constantin Ilinca a sărbătorit 100 de ani de viaţă! FOTO-VIDEO 

batran 100 ani voinesti 2

Eveniment de excepţie, astăzi la Voineşti! Un localnic, Constantin Ilinca, de profesie inginer agronom, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Chiar pe 24 ianuarie, Ziua Unirii înfăptuite sub Alexandru Ioan Cuza. Familia a dorit să-l sărbătorească într-un cadru festiv, alături de copii, nepoţi, strănepoţi, rude şi prieteni.

Primarul Dănuţ Gabriel Sandu şi viceprimarul Claudiu Popescu s-au gândit să-i facă o surpriză domnului Ilinca. Li s-au alăturat consilierii locali. Prin urmare, astăzi, au mers pentru a-l felicita şi a-i ura viaţă îndelungată şi sănătate. Edilii i-au oferit un imens coş cu flori, o sticlă de şampanie şi un tort pe care era încrustat cu litere dulci „La mulţi ani, pentru zece decenii de viaţă”.

batran 100 ani voinesti 7

„Nu puteam să trecem cu vederea un asemenea moment unic, un om cu care noi trebuie să ne mândrim, pe care trebuie să-l preţuim. Este un exemplu de viaţă, de înţelepciune, de familie trainică, pentru întreaga comunitate. Îi dorim la cât mai mulţi ani, alături de copii, nepoţi şi de strănepoţi”, ne-a mărturisit, cu emoţie, Dănuţ Gabriel Sandu – primarul comunei Voineşti.

Profitând de avantajele tehnicii de care se minunează, Constantin Ilinca s-a întreţinut pe internet cu o strănepoată stabilită tocmai în Statele Unite. Era deosebit de emoţionat şi fericit că are în jurul său întrega familie şi că existenţa sa a fost una împlinită.

Au urmat momente de destăinuiri, amintiri şi dialoguri despre cum poţi avea o viaţă fericită. Secretul longevităţii lui Constantin Ilinca a stat în cumpătare. A avut şi are alături o soţie destoinică, iubitoare, pe Victoria, cu care a împărţit şi bune şi rele. Cel de-al Doilea Război Mondial l-a prins bărbat împlinit. A plecat pe front ca sublocotenent, comandant de pluton în cadrul Regimentului de Infanterie din Târgovişte. A mers până la Odesa, luptând numai în linia întâi a frontului. Dumnezeu i-a fost alături şi s-a întors acasă. Pentru meritele sale militare, Constantin Ilinca a fost decorat cu „Ordinul Coroanei României”, cu spadă şi panglică.

Bătrânul inginer este o adevărată carte vie de istorie. Un munte de înţelepciune ruptă din viaţă, din noianul celor 100 de ani!

VIDEO

batran 100 ani voinesti 6 batran 100 ani voinesti 4 batran 100 ani voinesti 1 batran 100 ani voinesti 3

Adaugă un Comentariu

*