Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Vom avea drumuri modernizate! Deocamdată, în Master Planuri!

DÂMBOVIŢA: Vom avea drumuri modernizate! Deocamdată, în Master Planuri! 

DN 71

Cele o mie de pagini ale Master Planului de Transport şi Strategia de Implementare a proiectelor pe cele două perioade programate, 2014-2020 şi 2020-2027, au fost transmise de către Ministerul Transporturilor Comisiei Europene.

În anexa 10.13 – Lista de proiecte prioritizate pentru drumuri transregio, se află la numărul de criteriu 2 din 24 şi DN 71 Bâldana-Târgovişte. Tronsonul de aproximativ 42 de kilometri este prins acum în planul pentru modernizare. Rămâne de văzut dacă lucrările vor demara în perioada 2018-2020 sau într-un interval mai îndepărtat.

Costul total al lucrărilor ar fi de circa 31,50 milioane de euro, fără TVA. Trebuie să recunoaştem, parlamentarii dâmboviţeni, în mod direct deputatul Ionuţ Săvoiu, şi reprezentanţii Consiliului Judeţean au tot insistat în aceşti ani pe lângă miniştrii de la Transporturi pentru a nu lăsa în coada priorităţilor drumurile din Dâmboviţa.

Mai precizăm că, în respectivul document, se află, la capitolul drumuri expres, şi traseul rutier Găeşti-Ploieşti care face parte din proiectul autostrăzii „Muntenia Expres” Găeşti-Târgovişte-Ploieşti-Buzău-Brăila. Lungimea totală a acestui drum este de 237,2 km. Costurile lucrărilor pentru transformarea în drum expres a acestui circuit important de drum se ridică la aproximativ 994,54 milioane de euro. Perioada de materializare a proiectului, 2022-2023.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Vom avea drumuri modernizate! Deocamdată, în Master Planuri!

  1. Cocuta

    Iar vreti sa furati banii europeni, mai Tutuienilor??

     

Adaugă un Comentariu

*