Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Vrei să descoperi misterele cerului nopţii? O poţi face în tabăra de vară Runcu Stone!

DÂMBOVIŢA: Vrei să descoperi misterele cerului nopţii? O poţi face în tabăra de vară Runcu Stone! 

Foto: www.sarm.ro

Societatea Astronomică Română de Meteori organizează, la poalele Munţilor Leaota, în comuna Runcu din judeţul Dâmboviţa, în perioada 6 – 12 iulie 2015, o tabără de vară de iniţiere în astronomie şi fotografie pentru copiii şi tinerii care vor să descopere misterele cerului nopţii. Sunt disponibile 20 de locuri, iar formularul de înscriere se găseşte pe pagina de internet www.sarm.ro/astronomie2015. Termenul limită pentru înscrieri – 25 iunie. Taxa de participare a fost stabilită la 580 lei şi include: cazarea în camere duble, 3 mese pe zi, transportul Târgoviște – Runcu Stone și retur, programul taberei, instrumente, materiale educaționale.

„În cadrul taberei de vară vom învăța împreună să privim stelele, vom descoperi constelațiile și vom afla legenda fiecăreia, vom învăța să aflăm punctele cardinale și orientarea pe boltă și în teren, atât pe timp de ziuă cât și pe timp de noapte, vom putea privi prin telescop Soarele, craterele de pe Lună, planetele Venus, Jupiter și Saturn, galaxiile, roiurile de stele și nebuloasele și vom face primii pași în fotografia de peisaj și astrofotografie.De asemenea, beneficiind de un cadru natural deosebit de frumos, la poalele Masivului Leaota, vom învăța care sunt plantele medicinale și speciile de arbori și cum se poate face o fotografie reușită a peisajului natural”, precizează valentin grigore – preşedinte al Societății Astronomice Române de Meteori.

Adaugă un Comentariu

*