Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Vrei să începi o afacere? Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte te ajută cu bani şi cursuri de calificare!

DÂMBOVIŢA: Vrei să începi o afacere? Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte te ajută cu bani şi cursuri de calificare! 

conferinta DAS 1

logo proiect DAS

Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte implementează, în perioada mai 2014 – noiembrie 2015, un nou proiect destinat dâmboviţenilor fără loc de muncă – 152 de şomeri de lungă durată şi 100 de persoane inactive pe piaţa muncii.

Cei 252 de beneficiari vor fi informaţi, consiliaţi şi vor participa la cursuri de formare profesională în meserii care vor fi stabilite în urma unui studiu de piaţă la care se lucrează, după cum ne-a informat Vasile Apostol – coordonator de proiect. În total, vor fi organizate 10 sesiuni de formare, dintre care doar una este deja stabilită, respectiv cursul de manager în economie socială, la care vor participa 40 de persoane ce îşi vor dezvolta astfel competenţele antreprenoriale în vederea iniţierii unei afaceri.

Durata cursurilor va fi determinată de nivelul de calificare, între 1 şi 6 luni. Prezenţa este obligatorie, iar participanţii vor primi la absolvire o subvenţie de 800 de lei fiecare, astfel încât să-şi acopere cheltuielile de transport. Cursurile se vor ţine în Târgovişte, Bulevardul Libertăţii, nr. 2 (Clădirea Mondial), telefon 0372.764.198.

De asemenea, spune Vasile Apostol, se va organiza şi un concurs de planuri de afacere, iar cele mai bune 10 idei vor primi finanţarea necesară pentru punerea în practică. Este vorba despre 36.000 de lei fiecare, ceea ce înseamnă un bun capital pentru a-ţi deschide propria afacere.

conferinta DAS 2

Prezent astăzi – 12 iunie 2014 la lansarea acestui proiect, Ciprian Prisăcaru – viceprimarul municipiului Târgovişte a apreciat pozitiv eforturile Direcţiei de Asistenţă Socială care se preocupă să investească în oameni, pentru a-i face competitivi pe piaţa muncii.

MAI MULTE DETALII DESPRE PROIECT GĂSIŢI AICI

În momentul de faţă, echipa de implementare a proiectului a demarat campania de selecţie a viitorilor beneficiari, astfel că toţi cei care constată că se încadrează în condiţiile de eligibilitate (tineri cu vârste între 16 şi 24 de ani, după o perioadă de 6 luni de la intrarea în şomaj; adulţi între 25 şi 64 de ani, după 12 luni de la intrarea în şomaj sau persoane cu vârsta peste 16 ani care desfăşoară numai activităţi casnice în gospodăria proprie) se pot înscrie în program.

Detalii se pot obţine la telefon: 0372.764.198, printr-un mail la adresa dastargoviste@yahoo.com sau intrând în contact direct cu echipa de implementare, pe care o găsiţi în Târgovişte, Bulevardul Libertăţii, nr. 2 (Clădirea Mondial). Toate informaţiile necesare sunt postate pe site-ul proiectului: www.consilieresiformare.ro.

Obiectivele specifice ale proiectului „Consiliere şi formare – o şansă la ocuparea în muncă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, sunt:

  • Informare privind piata muncii si consiliere profesionala in vederea cresterii încrederii in fortele proprii si dezvoltarea de abilitati necesare pentru gasirea unui loc de munca, pentru 252 de persoane;
  • Cresterea si diversificarea competentelor profesionale, in concordanta cu nevoile in evolutie de pe piata muncii pentru 202 de persoane;
  • Dezvoltarea competentelor antreprenoriale in vederea initierii unei afaceri pentru 40 de persoane;
  • Organizarea a 5 burse locuri de munca in vederea facilitarii accesului grupului tinta la ocupare.

 

Valoarea totală eligibilă a proiectului „Consiliere şi formare – o şansă la ocuparea în muncă” este de 2.138.033,10 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă 2.095.272,44 lei.

 

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Vrei să începi o afacere? Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte te ajută cu bani şi cursuri de calificare!

  1. Postelnicu Lavinia

    Eu am doar 17 ani! Ma pot inscrie la acest curs?

     

Adaugă un Comentariu

*