Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Zeci de milioane de euro pentru apă şi canalizare la Moreni. Locuitorii din Ţuicani scapă şi ei de sete!

DÂMBOVIŢA: Zeci de milioane de euro pentru apă şi canalizare la Moreni. Locuitorii din Ţuicani scapă şi ei de sete! 

moreni statie epurare 1

Veste bună pentru locuitorii din Cartierul Ţuicani! Primăria Municipiului Moreni a identificat oportunitatea de finanţare, astfel încât oamenii să beneficieze de apă şi canalizare, chiar dacă zona nu a fost cuprinsă în proiectul care se implementează în momentul de faţă privind extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este 31 decembrie 2015, iar primarul Constantin Dinu este convins că nu vor apărea niciun fel de probleme.

„Pe economia care s-a realitat pe Programul Operaţional Sectoriasl Mediu 2007 – 2013, urmare licitaţiilor organizate, noi, de la Moreni, am identificat oportunitatea, ne-am mişcat repede şi am depus un proiect care este deja scos la licitaţie. Practic, este primul proiect în analiză, astfel încât, la sfârşitul anului 2015, Cartierul Ţuicani să fie racordat la reţeaua de apă şi canalizare”, a precizat Constantin Dinu.

Cât priveşte cele două mari proiecte privind infrastructura de apă şi canalizare, care se implementează în momentul de faţă în municipiul Moreni în parteneriat cu Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, se fac eforturi susţinute să se recupereze întârzierile de până acum.

„Proiectul de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, în valoare de 8 milioane de euro, este realizat în mare parte. Instalaţia de apă este făcută în Schela Mare şi, în viitorul apropiat, vom da drumul la apă pe noua conductă şi astfel se va termina calvarul apei în Schela Mare. Sperăm ca, până la sfârşitul anului, să se termine şi toată reţeaua de canalizare, astfel încât municipalitatea să beneficieze de toate aceste facilităţi. Lucrarea de modernizare de la staţia de epurare şi rezervoarele din Bana, care se ridică undeva la 10 milioane de euro, a mers un pic mai greu. Firmele încearcă să recupereze timpul pierdut şi sperăm ca până la sfârşitul anului să le aducem aproape de finalitate”, a spus Constantin Dinu.

moreni rezervoare bana 1

Al doilea proiect aflat în lucru la Moreni vizează reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare şi modernizarea celor două bazine de apă din Bana, iar această investiţie înregistrează mari întârzieri faţă de graficul de lucrări.

„Avem un stadiu de realizare de 20% pe acest proiect. Situaţia a fost generată de falimentul celor care au câştigat licitaţia şi de realizarea formalităţilor legale de preluare a investiţiei de către un subcontractant. Interesul este să urgentăm lucrările pentru a termina cât mai repede aceste investiţii atât de necesare municipiului Moreni şi, în al doilea rând, pentru a creşte gradul de absorţie al fondurilor europene. Dacă nu vom absorbi fondurile europene, vom avea cu toţii de suferit, şi pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung. Sunt bani care nu se mai întorc. Moreni este al doilea municipiu al judeţului Dâmboviţa şi statutul ăsta deocamdată este unul teoretic, nu are în spate tot ceea ce este necesar unui municipiu. Este un oraş vechi, cu istorie, este un loc unde s-au făcut lucruri importante pentru această ţară, dar şi un loc unde s-a intrat în declin economic după 1990 şi lucrurile nu au fost încă recuperate”, a declarat Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, aflat în vizită de lucru pe şantierele din Moreni.

moreni statie epurare 3 moreni statie epurare 2 moreni rezervoare bana 2moreni 1 moreni 2 moreni tutuianu - dinu

Adaugă un Comentariu

*