Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Zi de zi de şantier! Au început asfaltările în Micro VI. Urmează Micro XI şi XII. GALERIE FOTO

DÂMBOVIŢA: Zi de zi de şantier! Au început asfaltările în Micro VI. Urmează Micro XI şi XII. GALERIE FOTO 

PIDU A 5

Astăzi, au început asfaltările în Microraionul VI, cuprins în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană – Zona A, la două luni de la momentul în care au fost demarate lucrările de demolare a garajelor, decopertare, balastare şi resistematizare. Se toarnă covor asfaltic mai întâi în parcări, pentru ca locatarii să aibă unde să-şi mute maşinile, iar constructorii să înainteze cu frontul de lucru.

„De 40 de ani, de când a fost construit acest cartier, niciodată nu s-au desfăşurat lucrări de o asemenea amploare aici, în Micro VI. Am început astăzi să asfaltăm parcările, pentru a putea aduce aici maşinile şi a decapa alte străzi şi astfel să continuăm investiţia. Este mai simplu de lucrat decât pe PIDU B (Aleea Trandafirilor, Cartierul CFR, Micro XI şi Micro XII ), pentru că este vorba de un singur cartier. Am început dintr-o parte şi se merge în linie dreaptă până în cealaltă parte.

Pe PIDU B, fiind cuprinse patru cartiere, s-a început lucrul pe mai multe fronturi, ceea ce dă senzaţia că se merge mai greu. Pe de altă parte, au fost şi câteva greşeli de proiectare, în ce priveşte parcările de pe PIDU B şi, odată cu rezolvarea lor, vom începe asfaltarea. Noi ştim că sunt cetăţeni care stau de 6-8 luni cu parcările decapate şi neasfaltate. Ele, într-adevăr, sunt sistematizate, dar nu sunt asfaltate. Urmează să începem în forţă şi acolo, să dăm practic o altă notă şi cartierelor cuprinse în PIDU B”, a explicat primarul interimar Ciprian Prisăcaru.

PIDU A 2Cu toate că, în rândul populaţiei, s-a creat senzaţia că se lucrează prea încet, Executivul Primăriei dă asigurări că investiţia are un bun avans faţă de graficul din contract, chiar dacă ploile au încurcat un pic planurile constructorilor.

„Am început dinspre zona Sălii Polivalente şi, de astăzi, în fiecare zi se va turna asfalt. Cred că în următoarele 3-4 luni. Evident, şi în funcţie de cum ne permite vremea, însă, acum, datorită noilor tehnologii pe care am cerut constructorilor să le implementeze, se poate turna asfalt de calitate, cu termen de garanţie de 5 ani de zile, chiar şi pe ploaie. Evident, nu vorbim de averse, de ploi torenţiale. Continuăm cu turnarea asfaltului pe IC Brătianu, iar de săptămâna viitoare începem şi pe Bulevardul Unirii. De asemenea, avem de finalizat ultimele etape de introducere a canalizării pe Pandurilor, Ciorănescu şi Mihail Sadoveanu şi apoi începem să turnăm asfalt şi în Microraionele XI şi XII. Îi asigur pe locuitorii din acele zone că acest lucru se va întâmpla foarte curând”, a declarat Gabriel Boriga – consilierul primarului interimar Ciprian Prisăcaru.

PIDU A 3

În Micro XI şi XII nu au fost asfaltate până acum parcările, deşi lucrările de sistematizare a acestora s-au definitivat de mai multe luni, întrucât municipalitatea a dorit să schimbe soluţia tehnică din proiect.

„Soluţia tehnică pe care proiectantul a dat-o de la început a fost una care nu asigura turnarea a două straturi de asfalt, iar piatra care se punea era de ceva mai slabă calitate. Am estimat că, după maxim 10 ani, parcările s-ar fi lăsat. Atunci, am preferat să mai aşteptăm o lună sau două, să punem piatră concasată adevărată şi să avem garanţia că o parcare va ţine 20 sau 25 de ani, decât să facem aşa cum era lesne şi să se lase după 7-8 ani. Eu nu mi-aş fi dorit acest lucru. Am schimbat aşadar soluţia tehnică.

Parcările din Micro XI şi Micro XII sunt gata de 3-4 luni, însă nu se putea turna asfalt până nu se schimba acea piatră care trebuie să fie piatră concasată de cea mai bună calitate. Adică, dacă tot o facem, este mai bine să ţină 25 de ani, mai ales că este vorba de parcare. Nu e normal să intri cu lucrări într-o parcare la fiecare 5 ani”, a precizat Gabriel Boriga.

PIDU A 8

Proaspăt intrat în Executivul Primăriei Târgovişte, viceprimarul Cristian Stan a făcut apel către târgovişteni să dea în continuare dovadă de răbdare.

„Îi rog să se gândească la faptul că această investiţie este pentru ei, iar noi vom face tot ceea ce putem pentru ca aceste lucrări să se finalizeze în termenul contractual stabilit şi în condiţii foarte bune, astfel încât, la final, aceste perimetre să arate într-adevăr că sunt zone importante dintr-un oraş european”, a declarat Cristian Stan.

Membrii Executivului sunt conştienţi care sunt problemele pe care le întâmpină locuitorii celor cinci cartiere cuprinse în planurile de dezvoltare urbană, mai ales că şi vremea este nefavorabilă.

„Le mulţumesc tuturor pentru că sunt alături de noi şi înţeleg că este o perioadă mai grea prin care trecem, o perioadă de disconfort, însă nici vremea şi nici răutăţile unora nu ne vor împiedica să ducem proiectele la bun sfârşit. Şi vorbim de PIDU A, de PIDU B, de Baza de Agrement, dar şi de Centura Municipiului Târgovişte.

La Primăria Târgovişte este o echipă sudată, o echipă tânără şi tinereţea ne dă această putere şi acest chef de muncă. Nu avem niciun fel de problemă ca în fiecare zi să mergem pe şantiere, să supraveghem lucrările, să-i supraveghem pe constructori pentru a face treabă de calitate şi în termenele stabilite şi la parametrii pe care proiectele europene îi cer”, a concluzionat Gabriel Boriga.

PIDU A 6 PIDU A 9 PIDU A 7 PIDU A 1 PIDU A 4 PIDU A 10

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Zi de zi de şantier! Au început asfaltările în Micro VI. Urmează Micro XI şi XII. GALERIE FOTO

  1. mihaela

    Boriga, iti multumim pentru tot ce ai facut si faci pt noi! sper ca vei fi in continuare primar!

     

Adaugă un Comentariu

*