Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 16, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Zilele Bibliotecii „I.H. Rădulescu”, prilej de sărbătoare spirituală şi culturală în Cetatea Târgoviştei!

DÂMBOVIŢA: Zilele Bibliotecii „I.H. Rădulescu”, prilej de sărbătoare spirituală şi culturală în Cetatea Târgoviştei! 

zilele bibliotecii 1

Evenimentul a debutat astăzi, 26 noiembrie 2015, cu premierea celui mai activ cititor – Adrian Ionuţ Manu, a celui mai implicat voluntar – Marius Nicolae Volea, a bibliotecii care s-a remarcat în 2015 prin activităţi deosebite – Biblioteca orăşenească Pucioasa şi a instituţiei publice cu care Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” a colaborat cel mai mult – Arhiepiscopia Târgoviştei.

„Bibliotecarul trebuie să facă faţă multor provocări ale acestei perioade, trebuie să facă şi multă muncă de rutină, dar trebuie în acelaşi timp să fie şi foarte vizibil”, a punctat Agnes Erich – directorul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, în deschiderea manifestărilor.

zilele bibliotecii 2Oaspeţii veniţi din ţară au apreciat pozitiv eforturile bibliotecarilor dâmboviţeni, care, iată, reuşesc împreună cu scriitorii din judeţ să menţină oraşul Târgovişte drept important centru cultural al României.

„A fi bibliotecar înseamnă a te dărui unui ideal, a te dărui unui principiu, a te dărui unei profesii. În perioada interbelică, marii bibliotecari au fost şi mari oameni de cultură. Apoi, profesia a suferit o oarecare înfrângere. Bibliotecarul savant a devenit bibliotecarul funcţionar. Acum, lucrurile se schimbă, iar bibliotecarul a devenit din nou sfătuitorul cititorului, iar la Târgovişte există oameni dăruiţi acestei profesii. Biblioteca dumneavoastră face parte din puţinele biblioteci din România unde se desfăşoară activităţi importante. Este un lucru extraordinar. Târgoviştea este, de asemenea, singurul loc din ţară unde există Editura Bibliotheca”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Regneală – fost director al Bibliotecii Centrale Bucureşti şi fost director al Asociaţiei Bibliotecarilor Români.

zilele bibliotecii 4La rândul său, Octavian Mihail Sachelarie – directorul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş a explicat că evenimentul organizat în aceste zile la Târgovişte pune în valoare profesia de bibliotecar, care presupune pasiune şi un pic de nebunie. În acelaşi timp, conştientizează comunitatea locală cu privire la importanţa bibliotecii, instituţie care este din ce în ce mai curtată, întrucât aici se regăsesc informaţii din diverse domenii, dar nu informaţii la grăbadă, ci bine selectate.

„Zilele Bibliotecii Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa” continuă şi mâine – 27 noiembrie 2015, de la ora 09:30. Programul este unul deosebit de interesant. Vor fi dezbateri, conferinţe, prezentări editoriale şi spectacole de teatru-forum.

zilele bibliotecii 3zilele bibliotecii 5zilele bibliotecii 6zilele bibliotecii 7

3 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Zilele Bibliotecii „I.H. Rădulescu”, prilej de sărbătoare spirituală şi culturală în Cetatea Târgoviştei!

 1. Coruptia ucide

  Ma uit la poze si pot spune cu siguranta ca aceasta intalnire are sorginte stalinist-comunistoida. Este aceasta Agnes , o individa pentru care minciunile si abuzurile monstruoase nu au limita. Un popa care apare mai mereu prin biblioteca creindu-ti impresia ca este biblioteca bisericii, un fost profesor din Bucuresti pe nume Cracneala din categoria comunistilor parazitari, 2 fosti directori de biblioteci, unul Petrescu la Dambovita , in fapt un stalinist despre care se spune ca ar fi fost turnator la securitate,cel care a promovat-o pe vesnic domnisoara Agnes probabil nu fara avantaje, un altul Sachelarie de la Pitesti prieten bun cu Petrescu asta (ei 2 faceau afaceri impreuna pe vremuri – sifonau bani de la stat si faceau afaceri cu achizitii de carti pe seama statului), un scrib Coanda , arhicunoscut comunist care a scris o carte numita „Omagiu Elenei Ceausescu”. Oare suntem in 1950 sau in 2015 ?????? Iar despre acesta Agnes Erich ca sa mai vorbim… e penibila.

   
 2. Ene

  Am fost de curand la biblioteca si ceea ce am vazut m-a ingrozit.Voluntarii de la biblioteca repetau o sceneta in care o eleva era umilita, barjocorita de colegi si de profesor cu „taci, fa, din gura , tarnco, cu injurii” iar fata cazuse psihic si se vaita intr-o batjocura a tuturor. Am intrebat pe cineva din biblioteca si mi-a spus in soapta, cu frica sa nu-l auda directoarea ca-l pedepseste, ca sceneta e o reprezentare pregatita pentru o angajata a bibliotecii pe care directoarea Agnes o vrea eliminata atat din biblioteca cat si distrusa psihic si fizic. Apoi m-am uitat in jur si am vazut ca multi angajati erau extrem de terorizati, stresati, cu frica fata de directoare. Asemenea fapte extrem de grave in institutii ca biblioteca, de tipul experimentului PItesti trebuie sanctionate de catre institutiile statului.

   
 3. antihotie

  Ce nu se vede in poze dar am simtit acolo deoarece am fost prezent este mirosul pestilential de coruptie si comunism. Astfel era prezent si patronul editurii bibliotheca, un anume ale carei afaceri au explodat atat cu biblioteca judeteana cat si cu cele comunale. Practic buget de achizitii este sufocat de aceasta editura de casa a acestei directoare si a PSD-ului. In cjd, sefa serviciului juridic este nimeni alta decat nora acestui Stan , functie pe care o ocupa o data cu venirea Psd-ului. In schimbul jefuirii bugetului bibliotecii se imbogateste aceasta Agnes si acolitii lui. Nora Stan nu ramane nici ea datoare, pe principiul o mana spala pe alta.

   

Adaugă un Comentariu

*