Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 16, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: „Zilele Bibliotecii Judeţene” sau sărbătoarea cărţii la Târgovişte!

DÂMBOVIŢA: „Zilele Bibliotecii Judeţene” sau sărbătoarea cărţii la Târgovişte! 

zilele bibliotecii dambovita 2017 - 1

La Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa se desfăşoară, pe 23 şi 24 noiembrie 2017, „Zilele Bibliotecii”. Cu această ocazie, bibliotecarii din judeţ, scriitori, oameni de cultură, reprezentanţii unor instituţii publice şi iubitori de lectură vor participa la mese rotunde, la dezbateri pe probleme de biblioteconomie, rolul bibliotecii în garantarea accesului la cunoaştere. De asemenea, vor fi organizate expoziţii de carte bibliofilă şi pictură, vizionări de filme, seară de carte.

La festivitatea de deschidere, au fost prezenţi, alături de dr. Agnes Erich – directorul bibliotecii judeţene, Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean, părintele consilier Marian Puiescu – reprezentantul Arhiepiscopiei Târgoviştei, Cristina Popescu – profesor la Facultatea de Litere din Bucureşti, Octavian Sachelarie – directorul Bibliotecii Judeţene Argeş „Dinicu Golescu” din Piteşti.

În cuvântul său, Alexandru Oprea a spus că Târgoviştea, unde se consumă aşa de multe evenimente de factură spirituală, ar trebui să-şi revendice cu şi mai mare tărie rolul de capitală culturală, cel puţin pentru Regiunea Muntenia Sud.

„Şi lucrul acesta poate fi făcut prin activităţi de genul celei pe care o desfăşuraţi astăzi. Vă felicit pentru faptul că mulţi ani aţi prestat aceste activităţi fără să aveţi o recunoaştere deplină a meritelor”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

zilele bibliotecii dambovita 2017 - 3A fost dat citire şi mesajului deputatei Oana Vlăducă. Din motive obiective, parlamentara PSD nu a putut participa la „Zilele Bibliotecii”. În scris, i-a felicitat însă pe cei care conduc această instituţie, pentru activităţile pe care le pun în practică, pentru faptul că numărul oamenilor dornici de carte, de lectură, a crescut de la an la an. „Cine iubeşte cartea nu se va pierde niciodată în viaţă”, a fost conl cuzia deputatei Oana Vlăducă.

După momentele de alocuţiuni dedicate deschiderii „Zilelor Bibliotecii”, a urmat o festivitate de premiere. Diploma pentru cel mai activ partener al Bibliotecii Judeţene a primit-o Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa. Premiul a fost înmânat de preşedintele CJD Alexandru Oprea inspectorului şcolar general adjunct Cristina Stroe. A mai primit premiu biblioteca şcolară a Liceului Nicolae Ciorănescu din Târgovişte. Distincţia pentru cel mai activ cititor a fost acordat Eugeniei Coban, din Târgovişte, iar „Cel mai activ voluntar” a fost anul acesta tânăra Ileana Căpraru.

A urmat un moment emoţionant. Sărbătorirea a 80 de ani de viaţă, cei mai mulţi puşi în slujba culturii şi spiritualităţii româneşti, ai profesorului doctor George Coandă. Biblioteca Judeţeană şi Consiliul Judeţean i-au acordat o plachetă jubiliară pentru întreaga activitate desfăşurată.

Au mai fost premiaţi, în cadrul manifestărilor de astăzi, jurnaliştii care au reflectat cel mai bine, în materialele de presă publicate, activităţile Bibliotecii Judeţeane „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa şi pe cele ale Centrului Europe Direct Târgovişte.

zilele bibliotecii dambovita 2017 - 2

Adaugă un Comentariu

*