Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Zilele comunei Gura Ocniţei, cultură şi tradiţie de Sfântul Ilie

DÂMBOVIŢA: Zilele comunei Gura Ocniţei, cultură şi tradiţie de Sfântul Ilie 

inaugurari gura ocnitei 7

În perioada 19-20 iunie 2016, Consiliul Local şi Primăria Gura Ocniţei organizează „Zilele Comunei”. Manifestările cultural-artistice vor debuta pe 19 iulie, la ora 12:00, cu lansarea monografiei localităţii, lucrare de excepţie care îl are ca autor pe scriitorul şi publicistul George Toma Veseliu. Evenimentul, la care au fost invitaţi să participe membri ai administraţiei publice locale şi judeţene, politicieni, oameni de litere şi cetăţenii comunei, se va desfăşura la Căminul Cultural din Gura Ocniţei.

La ora 15:00, va începe pe Dealul Crucii „Festivalul Floriilor de Câmp” ajuns la cea de-a treia ediţie. Pe scena amplasată lângă „Troiţa Păcii”, vor evolua Ansamblul Folcloric „Comorile Satului” din Gura Ocniţei, formaţia „Simplu” din Zărneşti şi alţii. Seara, conform tradiţiei, Sfântul Ilie va ajunge în comună în carul său de foc.

Miercuri, 20 iulie, după Slujba bisericească, toată suflarea este invitată la Căminul Cultural din Gura Ocniţei, la o agapă creştină de Hramul de Sfântul Ilie. COpiii care fac parte din corul bisericii vor susţine un program artistic.

La ora 14:00, pe scena special amenajată în parcul central din Adânca, va începe spectacolul muzical-artistic dedicat zilelor comunei Gura Ocniţei. Sărbătoarea se va încheia în jurul orei 22:00, cu un superb foc de artificii.

Adaugă un Comentariu

*