Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Zilierii, plătiţi sub cuantumul stabilit prin lege! ITM a aplicat amenzi

DÂMBOVIŢA: Zilierii, plătiţi sub cuantumul stabilit prin lege! ITM a aplicat amenzi 

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa a desfăşurat o campanie de verificare a modului în care este respectată legea privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri. Potrivit inspectorului şef Marius Lixandru, s-a urmărit dacă este respectată durata activităţii ocazionale şi dacă sunt completate registrele de evidenţă, precum şi dacă există dovada plăţii remuneraţiei cuvenite. De asemenea, au fost avute în vedere şi aspectele legate de sănătatea şi securitatea în muncă.

„În cadrul acestei campanii au fost efectuate 15 controale, în urma cărora s-au aplicat avertismente și amenzi în valoare de 6.000 de lei pentru următoarele neconformități: stabilirea cuantumului remunerației brute orare sub valoarea pe oră a salariului de bază minim brut pe ţară, nerespectarea instrucțiunilor de completare a registrului de evidență a zilierilor, lipsa instruirii zilierilor înainte de începerea activității, referitoare la măsurile de prevenire și protecție pe care trebuie să le respecte, neasumarea pe proprie răspundere a zilierului privind starea de sănătate care să permită prestarea activităților repartizate de beneficiar. Pentru toate aceste nereguli au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate”, precizează Marius Lixandru.

Adaugă un Comentariu

*