Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 3, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Ziua Brâncuşi, marcată printr-o miniexpoziţie la sediul ALDE

DÂMBOVIŢA: Ziua Brâncuşi, marcată printr-o miniexpoziţie la sediul ALDE 

cristina petcu 2

Pe 19 februarie, oficial, avem sărbătoare naţională: Ziua de naştere a marelui artist plastic Constantin Brâncuşi. Conform legii, autorităţile locale şi judeţene, instituţiile de cultură şi instituţiile de învăţământ pot organiza manifestări cultural-artistice care să scoată în evidenţă valoarea şi numele marelui artist, să-l repună în drepturi pe cel care a fost umilit de statul român atunci când a dorit să lase întreaga sa operă poporului.

Din păcate, la Târgovişte, nimeni nu a mişcat un pai pentru a marca această sărbătoare naţională, momentul Brâncuşi. 140 de ani de la naşterea artistului de talie mondială. Toate instituţiile au tăcut chitic. Doar reprezentanţii ALDE Dâmboviţa nu au vrut să treacă cu vederea numele lui Brâncuşi şi ziua de sărbătoare. La sediul partidului, s-a vorbit despre marele sculptor şi despre opera inestimabilă a acestuia.

cristina petcu 3Totodată, a fost vernisată o miniexpoziţie de grafică a tinerei artiste plastice din Târgovişte, Cristina Petcu, studentă la Universitatea Valahia. Cristina deseneză de când se ştie. A absolvit Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”, apoi nu a mai continuat studiile în domeniul picturii, totul rămânând doar o vie pasiune. Într-o dimineaţă, acum 8 luni, s-a trezit cu gândul să-şi facă pagină de facebook şi să-şi etaleze lucrările grafice realizate în creion sau cafea.

„Am adus aici, pentru a marca ziua Brâncuşi, şase lucrări care au o tentă puţin abstractă, bazată pe forme, ca şi în operele marelui sculptor, şi sper să vă placă”, a precizat Cristina Petcu.

cristina petcu 1

Adaugă un Comentariu

*