Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Ziua internaţională a muntelui, aniversată pe potecile înzăpezite ale Bucegilor!

DÂMBOVIŢA: Ziua internaţională a muntelui, aniversată pe potecile înzăpezite ale Bucegilor! 

valea horoabei 1

Data de 11 decembrie, declarată în 2003 drept „Ziua internaţională a muntelui”, nu a lipsit din calendarul expediţionar al montaniarzilor dâmboviţeni, grupaţi în jurul Asociaţiei Chindia Jurasic Park. Aceştia au efectuat, în weekendul 9-10 decembrie, o reuşită tură de iarnă pe potecile înzăpezite ale Bucegilor, mai precis pe Valea Horoabei.

„După studierea prognozei meteo și anunțarea prealabilă a Salvamontului Dâmbovița, șase montaniarzi – unul, începător pe acest traseu – au intrat pe vale sâmbătă, pe la 12:00, și, după şapte ore de luptă cu zăpada mare și cu vântul care bătea în golul alpin, au anunțat ieșirea cu bine din traseu. Experiența și echipamentul adecvat turei și momentului au fost atuuri în abordarea traseului și în reușita încheierii lui cu bine. Cazarea a fost la A.N.S.M.R. unde seara, «la gura sobei», au ascultat din minunatele «povești» ale vechilor oameni de munte, Doina și Mircea Opriș.

valea horoabei 2

Fiindcă «Ziua internațională a muntelui» pune accent pe conștientizarea importanței munților pentru viață, pe evidențierea oportunităților sau constrângerilor dezvoltării zonelor montane, discuțiile au «alunecat» și spre aceste aspecte, atât la această cabană, cât și la alți prieteni de la cabanele Gura de Rai sau Bolboci”, precizează Nicolae Posta – preşedinte Asociaţia Chindia Jurasic Park.

Adaugă un Comentariu

*