Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » Dâmbovițeni la Festivalul ”Zile de Teatru ale Românilor din Voivodina”

Dâmbovițeni la Festivalul ”Zile de Teatru ale Românilor din Voivodina” 

teatru voivodina

Încă din luna ianuarie a acestui an, Viorica și Victor Mihalache au descins în Torac, în Provincia Autonomă Voivodina (Republica Serbia), cu un nou proiect. După ce anul trecut au înființat în această localitate grupul ”Junior Celebrity”, cu care au realizat două spectacole mari și au obținut laurii mai multor festivaluri din Serbia și România, soții Mihalache au propus acum un spectacol de teatru cu adulți și copii.

În timp ce Victor Mihalache a scris scenariul spectacolului ”Copiii Pământului” (care reflectă realități concrete ale Voivodinei), Viorica s-a ocupat de casting și de pregătirea trupei. Din luna februarie au început repetițiile, iar spectacolul a fost înscris la cea de-a 42-a ediție a Festivalului ”Zile de Teatru ale Românilor din P.A. Voivodina”, organizat de Uniunea Teatrelor de Amatori ale Românilor din Voivodina – Serbia.

Pe 2 mai va avea loc marea premieră a acestui spectacol, în sala Casei de Cultură din Torac, în cadrul festivalului care se va încheia pe 4 mai, la Vârșeț, cu Gala de Premiere. Modalitatea de desfășurare a festivalului este una inedită, juriul mergând în fiecare dintre cele șase localități înscrise în concurs și urmărind acolo reprezentaţiile.

Spectacolul ”Copiii Pământului” este realizat în colaborare de Asociația pentru Cultură și Artă Românească ”Vichentie Petrovici Bocăluț”, Grupul ”Junior Celebrity” (ambele din Torac) și Teatrul ”Junior” din Târgoviște, cu sprijinul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Republica Serbia.

Adaugă un Comentariu

*