Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » DE UNDE AU BANI? Senatorul Sorin Roşca Stănescu cere anchetă penală la PMP

DE UNDE AU BANI? Senatorul Sorin Roşca Stănescu cere anchetă penală la PMP 

Foto: media.realitatea.ro

Senatorul de Dâmboviţa Sorin Roşca Stănescu solicită Parchetului General al României şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie să declanşeze de urgenţă o investigaţie penală în legătură cu cheltuielile Partidului Mişcarea Populară în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

„Oricine poate observa cu ochiul liber faptul ca aceasta campanie se caracterizeaza printr-o expunere, fara precedent si net superioara celorlalte partide, a tuturor mijloacelor de publicitate, in beneficiul Partidului Miscarea Populara. Niciun alt partid din Romania nu are afisate pe strazi, in capitala, in municipii, in orase si in sate mai multe bannere, mesh-uri, flyere si afise. Niciun alt partid din Romania nu s-a angajat la costuri atat de mari pentru a suporta contravaloarea clipurilor electorale, a difuzarii conferintelor de presa si a unor transmisii, in direct, preluate de televiziunile centrale, nationale si locale. La fel in ceea ce priveste posturile de radio, presa scrisa si presa electronic.

Un calcul sumar indica urmatoarele costuri aproximative. Pentru televiziuni, Partidul Miscarea Populara cheltuie, in aceasta campanie, peste 800 de mii de euro. Pentru publicitate electorala la posturile de radio, pe site-uri si in presa scrisa, circa 200 de mii de euro. Pentru bannere, mesh-uri, flyere si afise, circa 1.400.000 euro.

In total, estimez, dupa felul in care si-au organizat campania in primele zile, ca pana la alegeri, Partidul Miscarea Populara va cheltui o suma exorbitanta, plasata intre 2.400.000 – 2.500.000 de euro. Evident, la aceasta suma, trebuie adaugate costurile din ziua alegerilor pana la numararea voturilor si semnarea proceselor-verbale, care si ele sunt semnificative. Intrucat acest partid nu a participat la ultimele alegeri parlamentare, nu primeste bani de la Guvern.

Pe de alta parte, membrii Partidului Miscarea Populara, cu exceptia celor care detin functii de conducere, platesc o cotizatie zero. Este exclus ca din donatia presedintelui, care se reduce la contravaloarea unui salariu, precum si din alte donatii ale unor oameni politici din ale caror declaratii de avere nu rezulta un grad ridicat de bunastare, sa se fi putut strange atat de multi bani. De asemenea, am toate motivele sa ma indoiesc ca eventualii sponsori ar fi dispusi sa sponsorizeze, de buna voie, fara a fi fost supusi vreunei presiuni, un partid care, in cercetarile de piata, nu depaseste aproape niciodata o cifra”. a precizat Roşca Stănescu într-o declaraţie politică.

 

Adaugă un Comentariu

*