Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DECIZIE: În 90 de zile, târgoviştenii vor fi chemaţi la urne să-şi aleagă un nou primar

DECIZIE: În 90 de zile, târgoviştenii vor fi chemaţi la urne să-şi aleagă un nou primar 

vot boriga

Instituţia Prefectului Judeţului Dâmboviţa va solicita Guvernului României să stabilească data când se vor organiza alegeri anticipate la Târgovişte, ca urmare a faptului că Tribunalul Dâmboviţa a respins acţiunea promovată de Gabriel Boriga – primarul suspendat al municipiului.

CITEŞTE ŞI: „Gabriel Boriga continuă lupta! Va candida ca independent pentru un nou mandat de primar al Târgoviştei”

Potrivit art. 69, alin. 6 din Legea 215/2001, Data organizarii alegerilor pentru functia de primar se stabileste de Guvern, la propunerea prefectului. Acestea se organizeaza in termen de maximum 90 de zile de la expirarea termenului prevazut la alin. 4 (Ordinul prefectului poate fi atacat de primar la instanta de contencios administrativ in termen de 10 zile de la comunicare) sau de la data pronuntarii hotararii instantei, in conditiile alin. 5 (Instanta de contencios administrativ este obligata sa se pronunte in termen de 30 de zile. In acest caz, procedura prealabila nu se mai efectueaza, iar hotararea primei instante este definitiva si irevocabila).

În practică, s-a constat nu o singură dată că termenul de 90 de zile nu a fost respectat, în sensul că Guvernul nu s-a grăbit să stabilească data alegerilor parţiale anticipate, aşteptând să se strângă mai multe cazuri similare la nivel de ţară.

După lege, având în vedere că instanţa s-a pronunţat pe 18 august, ar trebui ca alegerile pentru ocuparea funcţiei de primar al municipiului Târgovişte să fie organizate cel mai târziu în prima jumătate a lunii noiembrie. Rămâne să vedem dacă aşa se va întâmpla!

Adaugă un Comentariu

*