Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » DECIZIE: Ajutorul de stat pentru aeroporturile regionale este compatibil cu normele UE

DECIZIE: Ajutorul de stat pentru aeroporturile regionale este compatibil cu normele UE 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: romaniaregional.ro)

Comisia Europeană a adoptat, la sfârşitul lunii septembrie, o decizie prin care apreciază că sprijinul acordat de stat pentru 11 aeroporturi regionale din România este compatibil cu normele europene în vigoare privind ajutoarele de stat ale Uniunii Europene – informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Investigația Comisiei a fost deschisă în mai 2011 și privea finanțarea publică acordată pentru 13 aeroporturi regionale din România, în perioada cuprinsă între anii 2007 și 2009. Comisia a constatat că ajutorul acordat pentru 11 dintre acestea contribuie la un obiectiv de interes comun, prin asigurarea unor conexiuni bune între regiuni și satisfacerea nevoilor de transport ale cetățenilor europeni.

Totodată, investigațiile au arătat că ajutorul de stat este proporțional cu dispozițiile liniilor directoare ale Comisiei din 2014, privind ajutoarele de stat pentru aeroporturi și companiile aeriene, în special normele aplicabile ajutoarelor de funcționare acordate înainte de aprilie 2014.

În două dintre cele 13 aeroporturi, Cluj-Napoca și Târgu Mureș, investigația este încă în curs de desfășurare.

Adaugă un Comentariu

*