Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DECIZIE: Cântăreții bisericești, din nou pe statele de plată ale consiliilor județene

DECIZIE: Cântăreții bisericești, din nou pe statele de plată ale consiliilor județene 

Foto: bucurestifm.ro

Aproape 19.000 de cântăreţi bisericeşti ajunşi în situaţia de a fi scoşi de la plăţile făcute lunar de consiliile judeţene către biserici au fost incluşi din nou în statele de plată ale autorităţile locale, la urgenţă, după ce au făcut o serie de demersuri către înalţii prelaţi, potrivit Prompt Media.

După ce funcţia de cantor a fost inclusă, în Legea salarizării personalului bugetar, la personal clerical, inspectorii Curţii de Conturi au reclamat că plata celor încadraţi sub această denumire în biserici nu ar trebui să se mai facă prin Consiliul Judeţean – care plăteşte doar personalul neclerical -, ci, eventual, direct de la bugetul de stat, prin Secretariatul pentru Culte, aşa cum se întâmplă şi în cazul preoţilor.

În urma avertisementelor primite din partea Curţii de Conturi, mai multe consilii judeţene au cistat plăţile către cântăreţii bisericeşti, lăsându-i fără salarii.

Problema este cunoscută din 2012, însă abia acum, în pragul alegerilor prezidențiale, Guvernul a rezolvat această problemă la… urgență, fără dezbatere publică.

Adaugă un Comentariu

*