Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 4, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DECIZIE: Consilierii care au migrat la alt partid îşi pierd mandatele!

DECIZIE: Consilierii care au migrat la alt partid îşi pierd mandatele! 

FOTO ARHIVĂ

Comisia Juridică a Senatului României a hotărât, astăzi, ca toţi consilierii locali şi judeţeni care au migrat în alte partide, ocrotiţi de Ordonanţa 55/2014, să îşi piardă mandatele. De asemenea, primarii şi şefii de Consilii Judeţene ar trebui să revină la partidul de la care au plecat. Dacă vor mai fi primiţi! Raportul a trecut fiindcă reprezentanţii PSD au părăsit şedinţa, în sală râmânând cinci liberali, un UDMR-ist şi un UNPR-ist.

CITEŞTE ŞI: Migraţia leşilor pe judeţe! Giurgiu, judeţ fruntaş în Regiunea Sud Muntenia

Urmează acum ca decizia Comisiei Juridice să fie votată de plenul Senatului. Dacă legea trece, în cel mult 7 zile de la intrarea în vigoare, consiliile locale şi cele judeţene trebuie să fie convocate pentru a lua act de modificările survenite şi pentru a vota, deschis, încetarea mandatelor consilierilor locali şi judeţeni traseişti.

CITEŞTE ŞI: Cine a plecat, plecat rămâne! Trădătorii nu vor fi reprimiţi în PNL

O astfel de reglementare va lovi dur PSD, partidul care a câştigat cel mai mult de pe urma ordonanţei privind traseiştii. În Regiunea Sud Muntenia, conduce judeţul Giurgiu, cu 44 de primari şi 460 de consilieri care au sărit în barca PSD.

Răspuns la DECIZIE: Consilierii care au migrat la alt partid îşi pierd mandatele!

  1. Enache Lucian

    Daca Legea trece in senat pe voturile PNL, UDMR,UNPR inseamna ca nu mai exista o majoritate in senat care sa sprijine PSD-ul si actiunile lui legislative. Oricum sanctionarea traseistilor este o prima reactie de bun simt a Senatulu. Sa vedem cat de corect va putea fi aplicata aceasta lege daca va fi votata. Cei alesi ca primari sau presedinti de consilii nu ar trebui sa fie primiti inapoi in partidele pe care le-au parasit ci sa fie in continuare ca independenti pana la viitoarele alegeri si eventual sa nu mai apara pe alte liste de candidati in 2016

     

Adaugă un Comentariu

*