Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 8, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DECIZIE: Dâmbovițenii eliminați din BAC vor putea susține examenul în această toamnă!

DECIZIE: Dâmbovițenii eliminați din BAC vor putea susține examenul în această toamnă! 

Sursa foto: stirileprotv.ro

Echipa de control din cadrul Ministerului Educației Naționale, care a efectuat verificări la centrele de examen organizate la Liceul Teoretic „Goga IOnescu” din Titu și la Colegiul Național „I.L. Caragiale” din Moreni, județul Dâmbovița, în scandalul celor doi elevi care au fost eliminați din BAC urmare faptului că profesorii evaluatori de la București au apreciat că sunt scrisuri diferite pe lucrările lor la istorie, a menținut în parte dicizia inițială!

CITEȘTE ȘI: Deputatul Lupescu, demersuri în sprijinul elevilor eliminați din Bac pe supoziții!

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, cele două lucrări „au toate aparenţele unor lucrări autentice, redactate de cei doi candidaţi în timpul probei de examen fără alte intervenţii ulterioare, însă prezintă semne distinctive ce constau în scrierile/grafiile total diferite folosite în redactarea lor. Conform art. 56, punctul 5 din Anexa 2 a ordinului de ministru nr. 4799/2010, „înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează,precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti”.

CITEȘTE ȘI: Locuitorii din Titu sunt alături de Ana-Maria, candidată eliminată din Bac pe supoziții!

Prin urmare, ninistrul Educației a aprobat următoarele măsuri:
1. Menţinerea pentru ambii candidaţi a eliminării din examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, la proba scrisă la disciplina „Istorie”.
2. Recunoaşterea notelor obţinute de ambii candidați la celelalte două discipline de examen.
3. Anularea pentru ambii candidaţi a interdicţiei de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat (interdicție stabilită inițial prin procesele verbale din data de 29.06.2017).

Adaugă un Comentariu

*