Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » DECIZIE: Două zile libere pentru studenţi ca să meargă la vot!

DECIZIE: Două zile libere pentru studenţi ca să meargă la vot! 

votare-k

Premierul Victor Ponta a anunţat ca studenţii vor avea liber vineri – 14 noiembrie si luni – 17 noiembrie, pentru a putea merge să voteze in localitatile de domiciliu, cu toate ca pot face acest lucru si la orice sectie din orasele in care se afla, pe listele suplimentare.

„Astazi, adoptam hotararea de guvern, la propunerea Ministerului Educatiei, prin care zilele de luni si vineri sunt libere pentru studenti, in asa fel incat, daca merg acasa, voteaza acasa, daca raman aici, sa ne organizam bine si sa nu fie niciun fel de coada si aglomeratie”, a declarat Victor Ponta in sedinta de Guvern.

Initiativa a venit luni din partea ministrului Educatiei Remus Pricopie, care a propus Guvernului ca studentii romani sa aiba liber vineri si luni, pentru a putea merge in localitatea de domiciuliu sa voteze pe listele obisnuite, nu pe cele suplimentare pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale, de pe 16 noiembrie.

„Decizia MEN vine in sprijinul facilitarii exercitarii dreptului la vot pentru studenti si personalul din universitati, care au domiciliul in alt loc decat acela unde isi desfasoara activitatea academica. MEN precizeaza ca institutiile de invatamant superior sunt cele care, in baza autonomiei universitare, hotarasc zilele cand se vor recupera cursurile suspendate”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*