Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 3, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » DECIZIE EXPLOZIVĂ LA IAȘI! Judecătorii au hotărât demolarea unei biserici și a unei grădinițe

DECIZIE EXPLOZIVĂ LA IAȘI! Judecătorii au hotărât demolarea unei biserici și a unei grădinițe 

biserica iasi

O sentinta executorie pune la pamant o biserica si o gradinita din Iasi. Judecatorii ieseni au decis ca Parohia Sfanta Vineri si curtea Gradinitei 21 din cartierul Alexandru cel Bun ocupa un teren care apartine unui fost sef al unui serviciu din cadrul Consiliului Judetean. Constantin Iancu si rudele sale detin un titlu de proprietate pe o suprafata de teren de aproape 2.000 de metri patrati, pe care se afla biserica Parohia „Sfanta Vineri” si Gradinita nr. 21.

Potrivit acestei sentinte judecatoresti, cele doua constructii sunt considerate ca fiind ridicate ilegal. Sentinta de demolare a bisericii si preluare a terenului de pe soseaua Nationala nr. 70, liber de orice sarcina, de catre Constantin Iancu ar putea fi pusa in aplicare in cazul in care municipalitatea ieseana nu ajunge la un acord cu proprietarul prin oferirea unui alt teren la schimb.

Problema cu terenul de sub biserica Sfanta Vineri a inceput in anii 90, cand Prefectura Iasi a atribuit terenul de 3.320 mp pentru constructia unui lacas de cult, iar aceasta a obtinut autorizatia de constructie in 2006, in paralel cu Gradinita nr. 21, care primea o autorizatie de imprejmuire.

Dupa executarea lucrarilor, cele doua institutii au ocupat o parte din terenul proprietatii lui Constantin Iancu, dupa cum reiese din raportul de expertiza judiciara intocmit de expertul Raileanu Dumitru. Per total, Biserica Sfanta Vineri a ocupat o suprafata de 963 mp, iar Gradinita nr. 21 doar 586 mp din terenul de 1.956 mp, pe care proprietar era Constantin Iancu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*