Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » DECIZIE: Fermierii nu vor mai primi subvenţii europene dacă nu au cadastru pentru terenurile agricole

DECIZIE: Fermierii nu vor mai primi subvenţii europene dacă nu au cadastru pentru terenurile agricole 

cartofi agricultura k

Intabularea terenurilor agricole pare a fi un proces care în România nu se va încheia niciodată. La nefinalizarea acestei acţiuni îşi aduce pe deplin contribuţia sărăcia, nepăsarea, dar şi indiferenţa statului vizavi de acest aspect. Toate acestea în condiţiile în care, dacă până în 2020 nu se va realiza cadastrul extravilan, există riscul ca proprietarii de teren, fermierii, să nu mai beneficieze de sprijinul financiar european.

Ministrul Agriculturii – Daniel Constantin a declarat că agricultorii trebuie să-şi realizeze cadastrele, dacă vor să mai primească subvenţii. Se tot vorbeşte de faptul că Ministerul Dezvoltării Regionale, prin fondurile pe care le are la dispoziţie, a alocat bani pentru realizarea cadastrului în extravilan, care se va face în regim de gratuitate. Rămâne să vedem când vor fi demarate aceste acţiuni de aliniere funciară la normele europene.

Adaugă un Comentariu

*