Știri, Muntenia-Sud, România|luni, octombrie 14, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DECIZIE: Funeraliile Regelui Mihai se vor desfăşura în circuit închis!

DECIZIE: Funeraliile Regelui Mihai se vor desfăşura în circuit închis! 

Sursa foto: evenimentulzilei.ro

Principesa Margareta este aspru criticată de Ştefan Dumitrache, directorul Muzeului Municipal din Curtea de Argeş. Acesta este bulversat de faptul că familia regală a anunţat în ultimul moment că programul iniţial cu privire la funeraliile Regelui Mihai nu va fi respectat. Spune directorul muzeului din Curtea de Argeş că, prin această schimbare de ultimă oră, membrii Casei Regale arată lipsă de respect faţă de Regele Mihai.

„Programul arată clar că nu se respectă tradiția pentru că nu va fi adus cu trenul și nu se respectă regulile pentru că nu va fi pus sicriul pe afet de tun. În plus, nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva, ca o înmormântare să aibă loc noaptea, cred că este chiar împotriva tradiției ortodoxe. Îmi pare rău să spun că, de această dată, lipsa de respect față de Regele Mihai I vine chiar din interiorul Casei Regale”, a declarat Ștefan Dumitrache.

Conform ultimelor informaţii lansate de familia regală, slujba de înmormântare a Regelui Mihai va fi una privată şi va avea loc în faţa noii Catedrale de la Curtea de Argeş, sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 18:45. La funeralii nu vor avea voie să participe decât „posesorii” de sânge albastru, membrii familiei, reprezentanţii Caselor Regale din Europa, înalţi demnitari şi ierarhi ai bisericii. Prostimea, adică cei care au crezut în monarhie, în rege, va sta la poartă, precum mojicii!

Adaugă un Comentariu

*