Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DECIZIE: Guvernul a contestat la CCR legea pensiilor speciale ale aleşilor locali

DECIZIE: Guvernul a contestat la CCR legea pensiilor speciale ale aleşilor locali 

Premierul Dacian Ciloş (Sursa foto:  ziarelive.ro)

Guvernul României a formulat, printr-o sesizare adresată Curţii Constituţionale a României, obiecțiuni privind unele aspecte ale Legii referitoare la pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de Consilii Județene.

„Sesizarea are în vedere încălcarea mai multor articole din Constituție, referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiți aleși locali, acordarea retroactivă a drepturilor speciale și neasigurararea finanțării pentru indemnizațiile nou create.

În forma adoptată, exista cel putin 16.300 de potenţiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar în 2016 se ridică la 469 milioane lei. În urma impozitării acestor sume, deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, şi tinde să agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar. In plus, având în vedere că legea retroactivează, numărul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca și impactul asupra bugetului de stat”, se precizează într-un comunicat al Guvernului României.

Adaugă un Comentariu

*