Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DECIZIE: Guvernul a introdus tratamentul fără interferon pe lista medicamentelor gratuite

DECIZIE: Guvernul a introdus tratamentul fără interferon pe lista medicamentelor gratuite 

Foto: incomemagazine.ro

Guvernul a decis, astăzi, să introducă în lista medicamentelor compensate şi gratuite şi moleculele pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C și a cirozei hepatice C, care astfel vor putea fi acordate bolnavilor cu stadiu de fibroza F4.

„Măsura este posibilă ca urmare a încheierii contractului cost-volum-rezultat, în data de 1 octombrie, între Casa Națională de Asigurări de Sănătate și unul dintre Deținătorii Autorizației de Punere pe Piață. Începând de săptămâna viitoare, pacienţii pot începe investigațiile necesare pentru a fi depuse la dosarul medical, în vederea aprobării tratamentului fără interferon.

România se aliniază astfel țărilor europene care au introdus noua terapie pentru hepatita C, având în vedere că tratamentele inovatoare pentru afecţiunile hepatice tip C au fost introduse recent de sistemele de sănătate din Europa”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Prin acelaşi act normativau fost introduse în lista medicamentelor compensate şi gratuite molecule pentru:

  • Tratamentul pacienților incluși în Programul național de oncologie (Pazopanib, Crizotinibum, Brentuximab Vedotin, Dabrafenibum, Abirateronum)
  • Tratamentul asiguraților cuprinși în Programul național de diagnostic și tratament pentru boli rare, afecțiunea Hipertensiune pulmonară (Macitentanum și Riociguat)
  • Tratamentul copiilor care suferă de artrită idiopatică juvenilă (Tacilizumabum și Adalimumab.

Adaugă un Comentariu

*