Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DECIZIE: Guvernul a promis, angajaţii din sectorul agroalimentar amână protestul!

DECIZIE: Guvernul a promis, angajaţii din sectorul agroalimentar amână protestul! 

conferinta pro agro

Reprezentanţii Pro Agro, AGROSTAR şi ROMALIMENTA au decis să amâne cu două săptămâni protestul din Piaţa Constituţiei, anunţat pentru marţi – 9 februrie. Hotărârea vine ca urmare a faptului că Guvernul României a promis soluţionarea situaţiei create în ceea ce priveşte legislaţia deşeurilor de ambalaje.

În cadrul discuției au fost agreate următoarele:

1. Constituirea unui grup de lucru care să aibă ca obiectiv elaborarea unui proiect legislativ aplicabil în 2016 şi instituirea unei ecotaxe, diferită în funcție de materialul ambalajului, aplicată la cantitatea pusă în piață de către operatorii economici, plătibilă direct către Administrația Fondului pentru Mediu;

2. Constituirea unui al doilea grup de lucru care să rezolve problema obligațiilor de plată aferente anului 2015, aflate acum în sarcina operatorilor economici care pun pe piață produse ambalate. PrimViceprim-Ministru Costin BORC a propus înființarea în regim de urgență a acestui grup de lucru coordonat de Ministerul de Finanțe, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în vederea identificării și implementării soluțiilor legale pentru ca aceste obligații să cadă în sarcina responsabililor de drept (OTR-uri) și nu a producătorilor; Situaţia este generată de către OTR-uri prin emiterea declarațiilor rectificative care diminuează semnificativ cantitatea de ambalaj raporatată inițial de către acestea, deşi operatorii economici au plătit sume pentru cantităţile reale.

Potrivit PRO AGRO, dacă reprezentanții Guvernului nu se vor ține de cuvânt, se va organiza un protest de amploare mult mai mare, la care vor participa toți angajații care riscă să rămână fără locuri de muncă.

Adaugă un Comentariu

*