Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DECIZIE: Încă o amânare a pronunţării în dosarul deputatului Ion Stan!

DECIZIE: Încă o amânare a pronunţării în dosarul deputatului Ion Stan! 

ion stan k

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat şi astăzi pronunţarea în dosarul deputatului Ion Stan, care este judecat pentru trafic de influenţă. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 24 februarie 2015, la ora 14:00.

Potrivit rechizitoriului DNA, Ion Stan ar fi pretins bani de la denunţătorul Dima Nicuşor Sorin, lăsând să se înţeleagă că „are influenţă asupra unor funcţionari cu putere de decizie, în vederea înlesnirii derulării unor contracte în curs, precum şi pentru obţinerea unor noi contracte de lucrări de către firmele controlate direct sau indirect de denunţător”.

Banii astfel obţinuţi, ar fi fost folosiţi pentru achiziţionarea unor materiale de promovare ce urmau să fie împărţite în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012.

Potrivit avocatului Doru Viorel Ursu, angajat de deputatul Ion Stan, mijloacele de probă din dosarul cauzei sunt doar procese-verbale de redare în formă scrisă a unor interceptări şi înregistrări audio-video efectuate înainte de a fi autorizate. Cu alte cuvinte, sunt ilegale, fără valoare probatorie.

Apărătorul deputatului Ion Stan a depus la instanţă documente explozive, prin care demonstrează negru pe alb că procurorii DNA ar fi încălcat grav procedurile, trimiţând în instanţă un dosar de urmărire penală serios modificat, cu multe documente lipsă şi reaşezări şi renumerotări suspecte ale unor file, faţă de dosarul care i-a fost prezentat iniţial clientului său.

De asemenea, în urma unei expertize tehnice extrajudiciare, a ieşit la iveală că înregistrările audio ambientale şi redarea convorbirilor telefonice interceptate, utilizate drept probe în acuzare, sunt editate şi modificate în fişiere ce nu reprezintă clone/duplicate sau copii ale unor fişiere originale/autentice.

Judecătorii de la Curtea Supremă amână pronunţarea în acest dosar din luna septembrie 2013.

Adaugă un Comentariu

*