Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » DECIZIE: Întâlniri de lucru lunare pentru a creşte accesul la finanţarea europeană

DECIZIE: Întâlniri de lucru lunare pentru a creşte accesul la finanţarea europeană 

Andras SZAKAL - director general al AFIR (Sursa foto: agropress.ro)

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii (MADR), ai Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi cei ai Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) au decis să organizeze lunar întâlniri de lucru pentru a analiza problemele punctuale apărute în relaţia bănci – beneficiari ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru a creşte accesul la finaţarea europeană nerambursabilă. Totodată, vor avea loc şi întâlniri teritoriale cu beneficiarii PNDR.

„MADR şi AFIR sunt instituţii cu atribuţii în acordarea de fonduri europene nerambursabile pentru agricultură şi dezvoltare rurală în timp ce Băncile comerciale pot sprijini cofinanţarea proiectelor de către beneficiari.

Este necesar să fie stabilite măsuri comune și concrete la situaţiile cu care ne confruntăm și sperăm că în cel mai scurt timp să eliminăm unele obstacole care îngreunează accesul la creditare a celor ce accesează Programului Naţional de Dezvoltare Rurală” a precizat Andras SZAKAL – director general al AFIR.

În cadrul întâlnirii interministeriale organizată pe 29 ianuarie 2016, au fost luate în discuţie aspectele interpretabile cuprinse în Ghidul privind condițiile artificiale, modificarea precum şi completarea HG 226/2015 şi a OUG 49/2015.

Adaugă un Comentariu

*