Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DECIZIE: Judecătorii de la Înalta Curte au amânat din nou pronunţarea în dosarul deputatului Ion Stan

DECIZIE: Judecătorii de la Înalta Curte au amânat din nou pronunţarea în dosarul deputatului Ion Stan 

ion stan k

Astăzi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat din nou pronunţarea în dosarul deputatului Ion Stan – fost preşedinte PSD Dâmboviţa şi fost preşedinte al Comisiei SRI din Camera Deputaţilor. Demnitarul este judecat pentru trafic de influenţă. De altfel, judecătorii de la Curtea Supremă amână pronunţarea din luna septembrie 2013. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 10 februarie 2015.

Potrivit rechizitoriului DNA, Ion Stan ar fi pretins bani de la denunţătorul Dima Nicuşor Sorin, lăsând să se înţeleagă că „are influenţă asupra unor funcţionari cu putere de decizie, în vederea înlesnirii derulării unor contracte în curs, precum şi pentru obţinerea unor noi contracte de lucrări de către firmele controlate direct sau indirect de denunţător”.

CITEŞTE ŞI: „Procesul lui Ion Stan se judecă pe bază de probe editate şi modificate”

Banii astfel obţinuţi, ar fi fost folosiţi pentru achiziţionarea unor materiale de promovare ce urmau să fie împărţite în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012.

Potrivit avocatului Doru Viorel Ursu, angajat de deputatul Ion Stan, mijloacele de probă din dosarul cauzei sunt doar procese-verbale de redare în formă scrisă a unor interceptări şi înregistrări audio-video efectuate înainte de a fi autorizate. Cu alte cuvinte, sunt ilegale, fără valoare probatorie.

CITEŞTE ŞI: „Dosarul deputatului Ion Stan a ajuns modificat în instanţă”

Apărătorul deputatului Ion Stan a depus la instanţă documente explozive, prin care demonstrează negru pe alb că procurorii DNA ar fi încălcat grav procedurile, trimiţând în instanţă un dosar de urmărire penală serios modificat, cu multe documente lipsă şi reaşezări şi renumerotări suspecte ale unor file, faţă de dosarul care i-a fost prezentat iniţial clientului său.

De asemenea, în urma unei expertize tehnice extrajudiciare, a ieşit la iveală că înregistrările audio ambientale şi redarea convorbirilor telefonice interceptate, utilizate drept probe în acuzare, sunt editate şi modificate în fişiere ce nu reprezintă clone/duplicate sau copii ale unor fişiere originale/autentice.

CITEŞTE ŞI: „Deputatul Ion Stan a fost trimis în judecată pe baza unor interceptări ilegale”

Adaugă un Comentariu

*