Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 24, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DECIZIE: Liderii USR vor sta mai mult printre cetăţeni!

DECIZIE: Liderii USR vor sta mai mult printre cetăţeni! 

conferinta USR Dambovita

Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România, s-a aflat, luni, 17 iulie 2017, la Târgovişte, la invitaţia deputatului Dumitru Lupescu şi a preşedintelui organizaţiei judeţene a partidului – Mihai Gherghescu, într-o vizită prilejuită de inaugurarea sediului USR Dâmboviţa. A fost prima deplasare în Dâmboviţa, după alegerile din decembrie 2016. Întâlnirea se înscrie în strategia de a dezvolta organizaţiile locale, de a atrage cât mai mulţi membri în USR, de a îmbunătăţi comunicarea cu cetăţenii, de a le expune oamenilor care este programul acestei formaţiuni care a apărut de puţină vreme pe scena politicii româneşti.

Deputatul Dumitru Lupescu a vorbit despre activitatea filialei USR Dâmboviţa, despre proiectele sociale şi politice în care sunt implicaţi USR-iştiii dâmboviţeni, despre sprijinul acordat unor grupuri defavorizate şi colaborarea cu diferite fundaţii, iar peşedintele USR Dâmboviţa, Mihai Gherghescu, a mărturisit că şi-a propus extinderea rapidă a activităţii politice în judeţ prin înfiinţarea de organizaţii locale, monitorizarea administraţiilor publice locale şi implicare în proiecte de interes cetăţenesc.

Nicuşor Dan, preşedintele USR, a spus la Târgovişte că în momentul de faţă partidul pe care îl conduce se află în mijlocul unor dezbateri interne ce vizează poziţionarea ideologică.

„Prima chestiune luată în discuţie de reprezentanţii USL este aceea a definiţiei familiei, poziţionarea USR pe referendumul care se anunţă, pe modificarea Constituţiei. Este o dezbatere foarte importantă pentru că, în urma ei, USR fie devine un partid progresist, fie rămâne partidul umbrelă, aşa cum a pornit”, a declarat Nicuşor Dan.

Liderul USR a mai spus că discuţiile interne ar fi putut aştepta, fiindcă partidul a primit mandat de la cetăţeni pentru alte tipuri de probleme. Dezbaterea era oportună în momentul în care USR era consolidat şi începea să răspundă aşteptărilor pe care le-a creat. Nicuşor Dan a trecut în revistă activitatea de până acum a parlamentarilor USR, opoziţia manifestată faţă de principalul partid de guvernământ – PSD.

„Când a fost investit Guvernul Grindeanu, noi am spus că această coaliţie PSD-ALDE va ataca justiţia şi că proiectul economic propus este nefezabil. S-a văzut că am avut dreptate, după numai şase luni, când noul guvern al acestei coaliţii a schimbat proiectul de guvernare, în cea ceea ce priveşte indicatorii macroeconomici şi sistemul de impozite şi taxe. Am reacţionat rapid la toate derapajele puterii”, a precizat Nicuşor Dan.

Şi cu toate acestea, preşedintele USR a lăsat să se înţeleagă că nu este pe deplin mulţumit de activitatea partidului său, că mai sunt multe de făcut pentru a deveni cu adevărat un partid vizibil.

„Lumea aşteaptă mai mult de la USR. Trebuie să venim în faţa oamenilor cu un program de guvernare, candidaţiii noştri trebuie să aibă programe pentru fiecare localitate în parte. Filialele judeţene trebuie să se extindă cel puţin în localităţile urbane. Trebuie să facem opoziţie la guvern, la ministere, primării, consilii locale, consilii judeţene, ceea ce nu prea am făcut… Trebuie să oferim cetăţenilor garanţia că USR poate să preia guvernarea, dar şi administrarea localităţilor ţării”, a punctat Nicuşor Dan.

Adaugă un Comentariu

*