Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » DECIZIE: Liviu Dragnea nu mai vrea nepotisme în PSD!

DECIZIE: Liviu Dragnea nu mai vrea nepotisme în PSD! 

liviu dragnea 1

Congresul PSD desfăşurat, astăzi, la Sala Palatului, a fost un eveniment gen spectacol, cu final aşteptat, ieftin. Participanţii, patru mii la număr, veniţi din toate colţurile ţării, nu mai comentau de niciun fel evenimentul, discutau doar între ei, puţin atenţi la ceea ce se întâmpla pe scenă. Totul decurgea lin, după un scenariu bine pus la punct. Ca în Marile Adunări Naţionale de pe vremea lui Ceauşescu. Aplaudaci. Relaxare totală.

S-a jucat într-un decor simplu. Scenă goală, un pupitru, o imagine de fundal reprezentând Bucureştiul brăzdat de tricolor şi jocul actorilor politici. Ca de obicei, au fost prezentate mesajele colaboratorilor şi tovarăşilor de la stânga europeană.

De apreciat discursul premierului Victor Ponta, concis, clar, fără înflorituri demagogice. Ponta a fost aplaudat la scenă deschisă de poporul PSD-ist. S-a scandat Ponta, Ponta! Cam târziu. Dar nu se ştie niciodată când va fi resetat Victor Ponta.

victor ponta 1

A urmat Liviu Dragnea. Nimic spectaculos. Discurs linear, scris probabil de un consilier pregătit, menit să arate puterea noului lider şi ce are de gând să facă în partid. Liviu Dragnea a spus că vrea să schimbe din temelii modul de lucru, să pună accent pe colaborare, comunicare, profesionalism. Preşedintele PSD s-a arătat interesat şi de presă. A afirmat că, fără presă, societatea este oarbă, neinformată.

Dragnea nu mai vrea ca organizaţiile din ţară să fie conduse dictatorial. Nu mai doreşte ca înscrierile în PSD să fie bazate pe nepotism, interes clientelar, la fel împărţirea funcţiilor în partid sau în instituţii.

În opinia liderului PSD trebuiesc introduse neapărat criteriile de integritate. La un moment dat, Dragnea a cerut imperativ membrilor congresului să se ridice în picioare pentru a cere iertare celor care au avut de suferit înainte de 89 şi a păstra un moment de reculegere pentru victimele comunismului şi pentru cele ale mineriadelor din anii 90.

Liviu Dragnea şi-a arătat sprijinul nemijlocit pentru Guvernul Victor Ponta. Şi-a mărturisit prietenia care îl leagă de premier, că au fost părtaşi şi la decizii bune, dar şi la cele proaste. Ba chiar a băut apă după premier la congres, zicând, în glumă, că nu este pentru prima dată când amândoi au băut din acelaşi pahar.

calin popescu tariceanu 1Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a avut un discurs curajos, critic la adresa unor abuzuri din justiţie şi a celor care o aplică. Tăriceanu crede că unii foşti miniştri din perioada guvernării PDL sunt ocoliţi de anchetele procurorilor.

Gabriela Firea, care a intrat în politică din presă, a vrut să emoţioneze sala, să electrizeze adunarea, criticând ştirile care deja fuseseră publicate şi care comentau neplăcut evenimentul PSD-ist. De parcă jurnaliştii ar fi trebuit să consemneze după voia lui Firea! Derapaj nepoliticos pentru o fostă ziaristă.

Şeful Tineretului PSD, deputatul Mihai Sturzu, după discursul de la congres, pe alocuri fluierat şi huiduit din sală, a cerut ca alegerile de săptămâna trecută să nu fie validate. Cele spuse de tânărul social-democrat de la înalta tribună a congresului cu siguranţă îi va aduce zile negre în partid. Dragnea şi compania nu va lăsa netaxat derapajul lui Mihai Sturzu. Asta dacă nu cumva a fost un joc care să arate câtă democraţie există în PSD!

Când au urmat la cuvânt alţi invitaţi externi, audienţa, în mare parte, a început să iasă din sală, la un suc, o cafea sau o ţigară. Unii au zăbovit lung, afară, la soare, pe trepte, până la vot.

Ion Iliescu a avut o cuvântare dură. Nu are ce să mai piardă. Fostul preşedinte al PSD a spus, uşor ironic, că este bine că poporul PSD-ist şi-a ales în mod direct conducătorul, dar putea să fie o reală competiţie, cu mai mulţi candidaţi. A mai vorbit Iliescu despre legătura slabă pe care liderii PSD o au cu intelectualii. I-a certat că nu prea participă la manifestările culturale. Ion Iliescu a mai amintit de politica de cumetrie care se cam practică în PSD, de promovarea unor oameni pe criterii care nu ţin cont de competenţă, ci de nepotisme.

Votul a confirmat că ce a „pohtit” Dragnea aia a ieşit! Valeriu Zgonea a fost ales preşedinte executiv.

Vicepreşedinţi: Andrei Dolineaschi, Victor Negrescu, Georgian Pop, Ionuţ Vulpescu, Nicolae Bănicioiu, Mihai Tudose, Viorel Ştefan, Şimon Gheorghe, Gabriel Vlase, Mihai Chirca, Gabriela Firea, Doina Pană, Lia Olguţa Vasilescu, Ecaterina Andronescu.

congres PSD 5

Delegaţie PSD Dâmboviţa

congres PSD 4

Delegaţie PSD Dâmboviţa

congres PSD 1

2 Răspunsuri la DECIZIE: Liviu Dragnea nu mai vrea nepotisme în PSD!

  1. Ion

    Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: locmunca.office@gmail.com

     
  2. dan

    Oferta fenomenala! Avem nevoie de oameni seriosi pentru un program flexibil la domiciliu. Cerinte: minim 18 ani, cunostinte minime de folosire a calculatorului, documente word și PDF, utilizare a email.Oferim instruire gratuit. Asteptam numai persoanele foarte serioase sa ceara informatii la adresa email: daneugen93@gmail.com

     

Adaugă un Comentariu

*