Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DECIZIE: Ludovic Orban, achitat de instanţa supremă! Dosarul Cosma, în pronunţare!

DECIZIE: Ludovic Orban, achitat de instanţa supremă! Dosarul Cosma, în pronunţare! 

Sursa foto: Adevărul

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, poate răsufla uşurat. Astăzi, instanţa supremă l-a achitat în dosarul în care a fost acuzat de DNA pentru fapte de corupţie. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv în dosarul în care Orban era judecat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Procurorii DNA l-au cercetat pe şeful PNL şil-au trimis în judecată pentru că ar fi cerut bani pentru campania electorală din 2016 unor oameni de afaceri. Din cauza dosarului instrumentat de DNA, Ludovc Orban s-a retras din cursa pentru câştigarea fotoliului de primar general al Capitalei.

Tot astăzi, era aşteptată decizia ICCJ şi în cazul lui Mircea Cosma, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi al fiului său, fostul deputat PSD Vlad Cosma. În prima instanţă, Cosma senior a primit 8 ani de închisoare, iar juniorul – 5 ani. Pronunţarea a fost amânată până în data de 22 martie 2018.

Analiştii politici spun că amânarea s-ar putea să fii intervenit ca urmare a ultimelor dezvăluiri făcute de Vlad Cosma în legătură cu modul în care s-au comportat procurorii de la DNA Ploieşti. Cosma, prin avocatul său, a depus la instanţă înregistrările discuţiilor purtate între el şi magistraţii de la DNA Ploieşti.

Adaugă un Comentariu

*