Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 11, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DECIZIE: Părinţii din judeţul Dâmboviţa susţin introducerea orei de religie în şcoală

DECIZIE: Părinţii din judeţul Dâmboviţa susţin introducerea orei de religie în şcoală 

asociatia parintilor ora religie 1

În judeţul Dâmboviţa s-a constituit Asociaţia Părinţilor pentru Ora de Religie, organism care îşi afirmă sprijinul pentru ora de religie, ca materie de studiu absolut necesară unei formări educaţionale integrale a copiilor. La şedinţa de constituire, care s-a ţinut vineri – 13 februarie 2015, au participat peste 200 de părinţi şi copii din toate colţurile judeţului.

În cadrul întrunirii au avut loc dezbateri cu privire la modalitățile concrete de sprijinire a orei de religie, mulți din părinții prezenți dorind să își exprime punctul de vedere și să aprecieze utilitatea și necesitatea orei de religie. Cu această ocazie, s-a luat hotărârea de a se coopta în cadrul asociației cât mai mulți părinți care doresc sprijinirea orei de religie, din toate școlile, urmând a se înființa filiale în toate localitățile județului.

Asociaţia Părinţilor pentru Ora de Religie Dâmboviţa este prima filială constituită la nivel local. Consiliul director este format din: Adriana Cuciureanu – în calitate de președinte; Eva Izabela – vicepreședinte: Olteanu Ancuța – secretar; Dumitru Cătălin Constantin – cenzor; Simona Mihai și Bogdan Hrestic – membri.

Prin intermediul Asociaţiei, părinții propun și susțin necesitatea educaţiei integrale, care presupune, pe lângă latura morală, estetică, tehnologică, şi o componentă religioasă. Toate informațiile legate de acest subiect sunt prezentate pe larg pe site-ul www.oradereligie.ro. Poate deveni membru orice părinte ce dorește să susțină prezența educației spirituale în școala românească. Telefon de contact: 0737-572-449.

asociatia parintilor ora religie 2

4 Răspunsuri la DECIZIE: Părinţii din judeţul Dâmboviţa susţin introducerea orei de religie în şcoală

 1. Cocuta

  200 de figuranti nu reprezinta parintii si elevii judetului Dambovita! Si de cand acesti 200 de „credinciosi” pot incalca o decizie constitutionala si decide in numele a sute de mii de elevi? Ce vor ei de fapt? Cum sa te constitui in Asociatii pt ora de religie, cata vreme ea EXISTA? Pentru asta nu trebuie sa va irositi timpul in asociatii ci sa faceti doar o cerere, atat! Deci … ce probleme averti voi cei 200 de credinciosi din toate „colturile” judetului? Cine v-a adunat si v-a spus minciuni? Miroase a campanie politica: „uite un pix, semnezi pt mine???” Daca asa ajungi dupa ce-ti insusesti „componenta religioasa” … mai bine lipsa!

   
 2. Vicarul Z

  NU TOTI PARINTII sustin ora de religie! NIMENI nu scos-o din program! Sunteti bonlavi de vorbiti in numele tuturor? Cu ce drept???

   
 3. adi_db

  In primul rand ar trebui testati parintii din aceasta asociatie sa se stabileasca nivelul de cunostinte in domeniul ortodoxiei (ca asta ii doare pe ei). Eu Personal nu cred ca va promova vreunul examenul. Si ce fac ei cu organizatia asta este doar un moft de piata. Ca da bine sa fi contra curentului. Chiar daca nu ai argumente. Credinta trebuie predata copiilor dar de catre slujitori ai lui Dumnezeu dedicati si cu suflet curat. Nu de catre fariseii pe care ii servesc acesti parinti HANDICAPATI MENTAL!

   
 4. asta e biserica mafiota! singura lor credinta e banul

  asociata asta e facuta la comanda popilor si alcatuita din fanatici religiosi.. biserica e mai rea decat comunisti, apelaza la orice fapte, de orice natura pt a-si realiza imbuibarea si puterea asupra statului laic… le vor veni randul si popilor, asa cum le-a venit si comunistilor. nu poti prigoanii si blestema intr-una o natiune, nu poti ameninta,impune si tortura psihic o natiune pt a o supune bisericii ortodoxe stapanita de marele escroc si talhar neom daniel. amin!

   

Adaugă un Comentariu

*