Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DECIZIE: Primarul Pucioasei l-a învins pe Klaus Iohannis la tribunal! Modificările din statutul PNL sunt ilegale

DECIZIE: Primarul Pucioasei l-a învins pe Klaus Iohannis la tribunal! Modificările din statutul PNL sunt ilegale 

iohannis - badau

Potrivit presei centrale, Tribunalul Bucureşti ar fi declarat astăzi ilegală modificarea din statutul PNL potrivit căreia Klaus Iohannis a putut candida pentru şefia partidului, ca urmare a plângerii formulate de primarul oraşului Pucioasa, judeţul Dâmboviţa. Dănuţ Bădău a susţinut că Iohannis a fost ales preşedinte cu încălcarea statutului PNL şi a Legii Partidelor Politice, în sensul că nu a avut vechimea necesară.

De cealaltă parte, PNL a remis presei un comunicat prin care arată că „nu există niciun fel de problemă cu privire la legitimitatea și legalitatea noii conduceri a PNL. Instanța a dispus ca toate documentele referitoare la alegerea conducerii PNL să fie înregistrate în Registrul partidelor politice. În ceea ce privește noul Statut al PNL, așteptăm motivarea deciziei pentru a vedea care sunt modificările respinse de instanță, urmând ca apoi, în termenul legal de cinci zile, să atacăm hotărârea completului de judecată. Acestea sunt chestiuni formale, juridice, care vor fi rezolvate. Chiar și în cazul în care decizia Curții de Apel va menține obiecțiile la Statut formulate de Tribunal, singura consecință este că partidul va funcționa fără să mai țină cont de acele dispoziții declarate neconforme”.

Se mai precizează în comunicatul de presă că hotărârea Tribunalului Bucureşti nu afectează în niciun fel candidatura lui Klaus Iohannis la Președinția României, întrucât Alianța Creștin-Liberală l-a desemnat candidat în urma unei decizii politice, care nu a avut la bază calitatea sa formală de președinte al PNL.

 

Adaugă un Comentariu

*