Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » PRECEDENT: Tribunalul Teleorman, prima instanţă din România care declară ilegal noul timbru de mediu

PRECEDENT: Tribunalul Teleorman, prima instanţă din România care declară ilegal noul timbru de mediu 

trafic alexandria 1

Statul a început să piardă procesele iniţiate de contribuabilii nemulţumiţi de timbrul de mediu, prima instanţă care s-a pronunţat în acest sens fiind Tribunalul Teleorman.

OUG nr. 9/2013, actul normativ care reglementeaza timbrul de mediu, contine si dispozitii care incalca Constitutia Romaniei. Este vorba despre art. 4 lit.d) prin care se prevede obligatia achitarii timbrului de mediu in cazul transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat in situatia autovehiculelor pentru care s-a dispus de catre instante restituirea sau inmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Potrivit avocatului Coltuc Marius Vicenţiu, acest articol incalca principiul neretroactivitatii legii civile, principiu consacrat de prevederile art.15 alin. 2 din Constitutie si de art. 6 din Codul Civil.

Cum procedam pentru a contesta noua taxa auto?

Toate persoanele care au achitat timbrul de mediu se pot indrepta impotriva statului roman prin promovarea unei actiuni in fata instantelor de judecata prin care sa solicite restituirea sumei achitate cu titlu de timbru de mediu.

Documentele necesare pentru a solicita recuperarea banilor din timbre sunt:

• cartea de identitate a masinii in copie, cu prezentarea originalului in instanta pentru conformitate,
• contract de vanzare-cumparare a autovehiculului,
• decizia de impunere a platii timbrului de mediu eliberata de Administratia Finaciara competenta si dovada platii timbrului de mediu.

 

Adaugă un Comentariu

*