Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DECIZIE: Tudor Pendiuc, primarul suspendat al Piteştiului, a fost eliberat din arest

DECIZIE: Tudor Pendiuc, primarul suspendat al Piteştiului, a fost eliberat din arest 

Foto: Adevarul

Primarul suspendat al municipiului Piteşti a scăpat astăzi de arestul preventiv, fiind plasat sub control judiciar, după modelul fostului edil al municipiului Ploieşti – Iulian Bădescu, eliberat de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printr-o decizie definitivă pronunţată ieri.

Tudor Pendiuc este cercetat, din toamna anului trecut, într-un dosar de corupţie privind transportul public de călători în Piteşti. În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Potrivit procurorilor anticorupţie, societatea de transport public local din Piteşti – SC Publitrans 200 SA, deţinută în totalitate de Consiliul Local Piteşti, trebuie să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, ce urmau să fie achiziţionate de administraţia locală. Folosindu-se de pretextul inexistenţei fondurilor publice necesare achiziţionării celor 80 de autobuze, Pendiuc a făcut demersuri pentru a fi încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între SC Publitrans 200 SA şi societăţile CNCD SA şi Girexim Universal SA, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro.

Adaugă un Comentariu

*