Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, martie 7, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DECIZIE: Vicepremierul Gabriel Oprea nu demisionează. „Oamenii de stat au obligația să dea curs rațiunii”

DECIZIE: Vicepremierul Gabriel Oprea nu demisionează. „Oamenii de stat au obligația să dea curs rațiunii” 

Foto: vox.publika.md

A trecut o săptămână de la moartea poliţistului Bogdan Gigină, care a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pe un bulevard din Capitală! Tragedia a fost transformată în tot acest timp într-un război politic, din moment ce se pun întrebări de genul „De unde venea vicepremierul Gabriel Oprea de a avut nevoie de coloană oficială?” sau „Era legal, pe o vreme atât de urâtă, ca poliţistul Gigină să se afle în escortă pe motocicletă?”, nu şi întrebări care să scoată la iveală cine se face vinovat că groapa nu era semnalizată corespunzător, dacă săpăturile s-au executat sau nu cu autorizaţie şi aşa mai departe.

Gândind la rece, se rezolvă problemele de acest gen, care sunt cel puţin cu zecile în fiecare oraş din România, dacă îşi dă demisia vicepremierul Gabriel Oprea? Chiar vor dispărea de pe străzi toate aceste capcane dacă pleacă Oprea din Guvern? În Dâmboviţa, spre exemplu, am tras semnale de alarmă peste semnale de alarmă, vreo doi ani la rând, cu privire la puţurile de canalizare lăsate neacoperite, pe cea mai importantă stradă din oraşul Găeşti, de un constructor iresponsabil care şi-a luat banii şi a plecat, şi nimeni, dar absolut nimeni nu a luat nicio măsură! Şi dacă, Doamne fereşte, murea cineva căzând într-o astfel de capcană, cine era vinovat? Demisia cui o ceream?

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat oficial că nu-şi va înainta demisia din Guvern, întrucât nu se consideră vinovat de moartea poliţistului Bogdan Gigină.

„O demisie la acest nivel de responsabilitate și, implicit, asumarea unei vinovății care nu există nu pot fi nici monede de schimb politic și nici artificii mediatice. Într-un stat de drept, respectarea legii este mai importantă decât jocurile politice sau de imagine, iar eu voi respecta legea de fiecare dată.

Așadar, în ceea ce mă privește, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat și, prin urmare, voi continua activitatea în cadrul Guvernului.

Dincolo de emoția publică, consider că oamenii de stat au obligația să dea curs în primul rând rațiunii și să se raporteze întotdeauna la lege. În acest moment, există o anchetă penală în curs și cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigină este să se afle adevărul”, a precizat vicepremierul Gabriel Oprea – preşedintele UNPR.

Adaugă un Comentariu

*