Știri, Muntenia-Sud, România|joi, noiembrie 14, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Declanşaţi suspendarea!

Declanşaţi suspendarea! 

ion obagilaCulmea democraţiei de esenţă nemţească vine din partea preşedintelui Klaus Iohannis, care, fie vorba între noi, nu ştim ce jocuri face, cine îl manevrează din umbră. După ce a dus la scindarea societăţii româneşti printr-o implicare nejustă, neconstituţională, în treburile guvernării, arătând că nu poate fi un mediator între puteri, preşedintele ţării blochează bugetul.

Nu are treabă Iohannis cu problemele care pot apărea de aici, economice, sociale… Mai important este orgoliul politic, să facă orice împotriva PSD, cu orice risc. Pas cu pas, cum îi place să se exprime în sens literar.

Social-democtraţii au căzut în mirare când au văzut minunea cu bugetul şi nu par să-şi revină. Se ţin de gardurile democraţiei, şi ele destul de firave. Se comportă ca nişte politicieni naivi, de parcă nu ar fi intuit această poziţie a lui Iohannis.

Mă întreb la ce le foloseşte majoritatea parlamentară, faptul că au câştigat alegerile cu un rezultat zdrobitor? Chiar nu se poate face nimic? Se caută din nou scuze? Penibil. Ditamai partidul a rămas anchilozat, nu ştie cum să reacţioneze. Cugetă pe furiş.

Se întâmplă ca în scandalul cu ordonanţa 13. Nu ştiu să depăşească situaţia de criză. Ieşiţi în faţă, domnilor! Spuneţi ţării clar, concis, despre ceea ce se întâmplă. Pregătiţi chiar şi o procedură de suspendare! Este clar că preşedintele Klaus Iohannis face tot ce îi stă în putinţă pentru a vă compromite, pentru a vă scoate din prima linie, pentru a vă pune programul de guvernare pe butuci.

Ce argumente mai vreţi, stimaţi PSD-işti? Iohannis a demonstrat că vă va fi ostil până la capăt. Nu a fost de acord cu primul premier desemnat, v-a jignit pe toţi numindu-vă penali, a venit tiptil-tiptil la şedinţa de guvern condusă de Grindeanu şi v-a băgat în derizoriu, după care a aruncat ţara în aer. A participat la un protest neautorizat antiguvern, îmbrăcat în geacă roşie!

V-a jignit şi apostrofat în Parlament, cu un nesfârşit zâmbet sigur, ironic, despotic. Acum, a respins bugetul. Aveţi destule motive pentru a-l pune la respect. Dacă nu o faceţi, înseamnă că altele sunt dedesupturile guvernării. Preferaţi să vă aruncaţi singuri în cuşca cu lei!

Ion Obăgilă

Răspuns la Declanşaţi suspendarea!

  1. chinga

    DA ! Trebuie declansata suspendarea presedintelui cat mai repede ! este un presedinte NUL care nu conteaza si care serverste interesele altora !! este cel mai slab presedinte pe care la avut Romania vreodata !

     

Adaugă un Comentariu

*