Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 18, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Patru primării n-au depus documentele pentru niciunul dintre proiectele aprobate prin PNDL 2!

DÂMBOVIŢA: Patru primării n-au depus documentele pentru niciunul dintre proiectele aprobate prin PNDL 2! 

conferinta CJ Dambovita

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi-a arătat nemulţumirea pentru faptul că reprezentanţii a patru unităţi administrativ-teritoriale nu au reuşit să depună documentaţiile pentru nici un proiect din cele aprobate pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa 2017-2020 (PNDL 2). Numim aici comunele Braniştea, Perşinari, Glodeni şi Iedera, de la ai căror conducători, a spus Oprea, avea pretenţii. în judeţ, mai sunt primării care n-au reuşit să depună toate documentaţiile până la termenul final iniţial, respectiv 31 octombrie 2017.

„Dacă nu intervenea prelungirea perioadei de depunere până la data de 29 noiembrie, riscam pierderea finanţării. Cert este că, din 246 de investiţii aprobate, au fost depuse documente pentru 228. Avem 62 de contracte semnate. Consiliul Judeţean Dâmboviţa, o spun cu mândrie, are 12 contracte semnate din cele 21 depuse şi, în foarte multe dintre ele, avem procedurile de achiziţie derulate, adică avem desemnaţi constructorii. Plus că lucrăm pe cinci contracte din cele 12. Au fost realizate decontări pentru aproximativ 7 milioane de lei, iar pe circuitul de decontare sunt încă 7 milioane de lei”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

A mai mărturisit Alexandru Oprea că, la nivel judeţean, nici pe PNDL 1 lucrurile nu s-au mişcat la nivelul aşteptat. Din 175 de milioane de lei alocaţi pentru investiţii în Dâmboviţa, nu s-au decontat decât 26-27 milioane de lei.

„Sunt foarte multe probleme. Am fost în teren, la Bărbuleţu, acolo nu lucra nimeni. Dificultăţile apărute sunt legate şi de modul în care societăţile respective şi-au făcut calculele. Acestea nu reuşesc să aducă situaţiile de lucrări la decontare”, a declarat Alexandru Oprea.

Adaugă un Comentariu

*