Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DEMERS: Deputata Carmen Holban cere abrogarea legii care îi face pe pensionari datori pentru medicamente

DEMERS: Deputata Carmen Holban cere abrogarea legii care îi face pe pensionari datori pentru medicamente 

carmen holban 2

Carmen Holban – deputat PSD de Dâmboviţa, membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie, i-a adresat astăzi o interpelare ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, în legătură cu pensionarii care au fost obligaţi să restituie Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate sume importante de bani pentru medicamentele pe care le-au obţinut prin compensare 90%, conform HG 186/2009.

Potrivit legislaţiei în vigoare, oamenii trebuie să prezinte medicului o declaraţie pe proprie răspundere că realizează NUMAI venituri din pensii, în cuantum de până la 600 lei. Evident, nu au luat în calcul că dacă, spre exemplu, au pus la CEC bani pentru înmormântare, figurează şi cu venituri din dobânzi, indiferent că suma este una nesemnificativă, şi atunci nu mai pot beneficia de reţete compensate 90%!

„Hotărârea de Guvern 186/2009 nu și-a atins scopul și a creat o barieră legislativă. Conform dispozițiilor legale în vigoare pentru a primi medicamente compensate 90% pensionarul în cauză este pus în fața următoarelor alternative: ori renunță la un drept de proprietate reprezentat de alte venituri legale (dobânzi, chirii etc) ori își plătesc în totalitate 100% sau 50% medicamentele, venind cu bani de acasă.

Având în vedere aceste aspecte, vă rugăm să analizați posibilitatea abrogării ordinului sus menționat și înlocuirii cu un nou act normativ care să corespundă în totalitate scopului pentru care a fost emis”, se arată în textul interpelării pe care a adresat-o deputata Carmen Holban ministrului Sănătăţii.

Adaugă un Comentariu

*