Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DEMERS: Deputata Carmen Holban, o nouă intervenţie pentru ierarhizarea Maternităţii Târgovişte!

DEMERS: Deputata Carmen Holban, o nouă intervenţie pentru ierarhizarea Maternităţii Târgovişte! 

salvati copiii spital 4

Deputata PSD Carmen Holban, membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie, a adresat astăzi, 20 noiembrie 2017, o nouă interpelare ministrului Florian Bodog, cu privire la creşterea nivelului de ierarhizare a Maternităţii Târgovişte de la gradul II la gradul III. Alăturându-se demersurilor iniţiate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, parlamentara PSD a mai avut o intervenţie pe lângă ministrul Sănătăţii, în luna martie 2017, fiind asigurată atunci că va fi convocat Consiliul Naţional de Experţi, imediat ce Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa va înainta procesul-verbal necesar în astfel de situaţii.

Şi, totuşi, procesul de ierarhizare a Secţiei Neonatologie este departe de a fi încheiat! Prin urmare, astăzi, deputata PSD Carmen Holban i-a reamintit ministrului Florian Bodog că DSP Dâmboviţa şi-a finalizat obligaţiile şi a transmis la Bucureşti documentele cerute cu câteva luni în urmă şi i-a cerut şefului de la Sănătate să analizeze posibilitatea formulării unui răspuns oficial către Maternitatea Târgovişte. Primeşte sau nu gradul III de ierarhizare.

salvati copiii spital 1

De remarcat că, de 10 ani, medicii neonatologi de la Târgovişte nu au mai trasferat niciun copil născut prematur, aşa cum ar fi fost normal având în vedere gradul de ierarhizare al unităţii. Nu pentru că nu şi-au dorit acest lucru, ci întrucât nu au avut unde, toate locurile din maternităţile superioare, adică de gradul III, fiind ocupate! Cu alte cuvinte, sunt 10 ani de când Secţia Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte funcţionează în realitate ca o maternitate de gradul III, fără însă a avea şi finanţarea Ministerului Sănătăţii, deoarece, în acte, este unitate de gradul II.

Adaugă un Comentariu

*