Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 24, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DEMERS: Deputatul Corneliu Ştefan cere fonduri pentru Colegiul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

DEMERS: Deputatul Corneliu Ştefan cere fonduri pentru Colegiul „Nicolae Titulescu” Pucioasa 

corneliu stefan

Deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan a adresat, săptămâna aceasta, o interpelare vicepremierului Paul Sănescu – ministru al Dezvoltării Regionale, cu privire la necesitatea implicării Guvernului în susţinerea de urgenţă a proiectului de reabilitare a Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală PNDL II. Imobilul, care prezintă risc seismic ridicat, are nevoie urgentă de reparaţii şi consolidare!

„Domnule ministru,

Supun atenţiei dumneavoastră situaţia Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din oraşul Pucioasa, singura instituţie de învăţământ teoretic din zona de nord a judeţului Dâmboviţa. În această prestigioasă şcoală, învaţă peste 700 de elevi şi îşi desfăşoară activitatea 47 de profesori, 6 angajaţi personal didactic auxiliar şi 11 angajaţi personal nedidactic.

Colegiul dispune de 11 săli de clasă şi 8 laboratoare şi cabinete de specialitate. Imobilul prezintă însă un grad seismic ridicat, fiind încadrat în clasa a doua de risc, ceea ce înseamnă că poate suferi degradări structurale majore în cazul unui cutremur. Prin urmare, are nevoie urgent de finanţare!

Domnule ministru,

Administraţia publică locală a depus o solicitare de finanţare pentru Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Din păcate, proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Colegiului Naţional «Nicolae Titulescu» din oraşul Pucioasa” nu a fost aprobat.
Vă aduc la cunoştinţă, de asemenea, faptul că această instituţie de învăţământ liceal, care este cotată în primele cinci din judeţ, raportat la rezultatele obţinute în ultimii 4 ani la examenul de bacalaureat, nu a beneficiat până acum de fonduri pentru reabilitare, dotare şi modernizare. Prin urmare, în trecut, nu s-au efectuat aici decât lucrări modeste de reparaţii, bugetul fiind mereu insuficient.

Domnule ministru,

Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa este văduvit, în actuala sesiunea financiară europeană, şi în procesul de accesare a fondurilor europene nerambursabile. Fiind vorba despre o instituţie de învăţământ teoretic, pierde punctaj în faţa şcolilor tehnologice şi tehnice.

Prin urmare, este imperios necesar ca, la repartizarea sumelor ce vor rezulta din economiile înregistrate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a, să se ţină cont de aceste aspecte şi să se finanţeze proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Colegiului Naţional «Nicolae Titulescu» din oraşul Pucioasa”.
Cum am spus, este vorba despre o şcoală care funcţionează într-o clădire încadrată în clasa a II-a de risc seismic. O şcoală în care învaţă peste 700 de copii. O şcoală de top a judeţului Dâmboviţa. O şcoală care nu a beneficiat de fonduri (nici guvernamentale, nici europene!) pentru reabilitare, dotare şi modernizare. O şcoală pentru care, din păcate, nu există altă sursă de finanţare în afara Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Domnule ministru,

Mă alături demersurilor iniţiate de Primăria Pucioasa şi vă solicit sprijin pentru ieşirea din acest impas. Sunt convins că veţi găsi cel mai bune soluţii pentru a finanţa un proiect de o importanţă vitală pentru zona de nord a judeţului Dâmboviţa.
În lipsa fondurilor pentru reabilitare, dotare şi modernizare, soarta unui liceu renumit este pusă în pericol. La fel, viitorul a sute de adolescenţi care se pregătesc la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa!”, se arată în textul interpelării adresate vicepremierului Paul Sănescu – ministru al Dezvoltării.

Adaugă un Comentariu

*